НОВИНИ

Живко Миланов: Левски ще иглежда по-добре през пролетта

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:35, 08.01.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Български футбол
живко миланов левски иглежда добре пролетта

Помощник-треньорът на Левски - Живко Миланов говори пред медиите непосредствено преди началото на пътвата тренировка на "сините" за новата 2021 г. на стадион "Георги Аспарухов".

Славиша Стоянович не присъства на пресконференцията, като ще очаква отбора в Хърватия, където „сините“ ще проведат своя подготвителен лагер.

Тренировката на Левски бе закрита за фенове заради Заповедта на министъра на здравеопазването, с която се забранява присъствието на публика на всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер над 18 г.

"Засега няма нови футболисти, имаме набелязани играчи. Този процес на изграждане ще бъде дълъг, ръководството е избрало този път, а не като други отбори да взима лиценза на Етрополе и да играе в efbet Лига. Към футболистите имаше доста задължения, всичко им е изплатено към днешна дата", започна бившият играч на столичния гранд.

"Ще изиграем около пет контроли. Следим и българи, и чужденци – имаме някакви параметри, зададени от ръководството, в които трябваа да влезем. От миналата година на един футболист трябва да вземем пет заплати за една, което няма да бъде лесно. Аз съм сигурен, че Левски ще бъде по-добър през пролетта, сега ще се направи подготовка и дано Левски да изглежда по-добре", продължи той.

Миланов потвърди, че клубът ще се раздели с няколко футболисти.

"Ще има раздял с някои футболисти, въпрос на преговори. Играчите са имали програма, която да изпълняват по време на празниците – нормално е някои да се върнат с някой и друг излишен килограм. Със стартирането на подготовката обаче няма да се прави реверанс на никого", завърши бившият капитан на „сините“.

Левски ще изиграе пет контроли по време на зимната си подготовка в Умаг, Хърватия, но и ще пътува до родината на Славиша Стоянович. Три от съперниците на „сините“ са вече ясни, като останалите два спаринга ще бъдат допълнително доуточнени.

Сигурните контроли са срещу словенските Домжале, Олимпия (Любляна) и Копер. Левски подновява участието си в efbet Лига на 13 февруари, когато приема Монтана на стадион „Георги Аспарухов“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски дължи 6 милиона лв. на Божков
Левски дължи 6 милиона лв. на Божков
Задържаха мъжа, който простреля жена на новогодишно хоро в Ловеч
Задържаха мъжа, който простреля жена на новогодишно хоро в Ловеч