НОВИНИ

Живко Миланов подаде оставка след загуба от Ботев Пд

Живко Миланов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:14, 21.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Живко Миланов подаде оставка като треньор на Левски. Самият той е информирал своите играчи непосредствено след поражението с 1:3 от Ботев Пловдив при гостуването на „сините“.

Крайното решение за оставката на Живко Миланов ще вземе ръководството на клуба. Очаква се още в събота, 22 август, да стане ясно бъдещето му.

"На момчетата им е нужна нова мотивация, утре ще разговарям с ръководството. Опитах се да помогна като временен треньор, но момчетата ще трябва да излязат от дупката. Някой трябва да поеме отговорност и това съм аз. Утре ще преценим какво трябва да се случи", заяви Живко Миланов.

След успеха с 3:1 Ботев Пд оглави временно класирането. Срещата от 5-ия кръг на шампионата се игра на базата на „канарчетата“ в Коматево.

Ботев Пд излезе напред в резултата след изпълнена дузпа от Тодор Неделев в края на първото полувреме. Патрик-Габриел Галчев изпусна Па Конате и го фаулира в наказателното поле. Съдията на мача Ивайло Стоянов показа директен червен картон на младия защитник и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана капитана Тодор Неделев, който не сгреши и така даде аванс на своя тим.

В 65-ата минута Симеон Славчев си отбеляза автогол, а Антоан Бароан реализира за 3:0.

В 78-ата минута почетното попадение за Левски от 11-метров наказателен удар вкара Радослав Цонев. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Филип Филипов срещу Здравко Димитров, който показа добра техника и се измъкна добре между двама защитници на „канарчетата“. Зад топката застана Радослав Цонев, който не сгреши и върна един гол за „сините“. До края обаче нови попадения не паднаха.

Левски е на 12-о място в класирането с 3 точки след една победа и четири поражения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша оглави групата на българките на ЕвроВолей в Пловдив
Полша оглави групата на българките на ЕвроВолей в Пловдив
Бургаската опера отлага спектакли заради заразени с COVID-19 музиканти
Бургаската опера отлага спектакли заради заразени с COVID-19 музиканти