НОВИНИ

Жоан Лапорта е новият президент на Барселона

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:35, 08.03.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол

58-годишният юрист се завръща начело на "каталунския клуб", след като спечели вчерашните избори с внушителен, макар и не рекорден, резултат.

Лапорта получи 54.28 % от гласовете на имащите право на глас "сосиос". За него са гласували 30 184 души. Втори, с 29,99%, остана Виктор Фонт, а трети се нареди Антони Фрейша с 8,58 %.

В гласуването участва, разбира се, и капитана на тима Лионел Меси. Аржентинецът пристигна в пункта за гласуване заедно с едно от децата си, но отказа да коментира каквото и да било и не направи никакво изявление.

Фактът, че си направи снимки с хората от щаба на Лапорта се разтълкува от агенция Европа Прес, че именно това е бил и фаворитът на аржентинския гений.

Още преди обявяването на финалните резултати третият в класирането Тони Фрейша направи изявление, в което поздрави Лапорта:

"Искам да поздравя Лапорта за тази победа, която не подлежи на никакви дискусии. Оттук нататък ние всички трябва да подкрепяме нашия президент. Толкова голяма преднина при вота легитирима победата му при всички случаи".

Така Лапорта започва своя втори престой на "Камп Ноу" като президент. Предишния път той управляваше в периода юни 2003- юни 2010 година.

Досега Барселона се управляваше от Хосеп Мария Бартомеу, който пое каталунския клуб през 2014-а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа на ЖП прелез край село Скутаре, жена е в критично състояние
Тежка катастрофа на ЖП прелез край село Скутаре, жена е в критично състояние
Британска престъпна група с кражби за 54 милиона евро от банки в Чехия
Британска престъпна група с кражби за 54 милиона евро от банки в Чехия