НОВИНИ

Жоел Арате: Не съм доволен, искахме минимум два-три медала от световното първенство по бокс

жоел арате съм доволен искахме минимум два три медала световното първенство бокс
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 15.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските боксьори са заслужавали поне два медала от световното първенство в Ташкент. Мнението си пред БНТ изказа селекционерът на тима ни Жоел Арате.

Въпреки усилената си работа и приличните резултати, в щаба ни остават леко разочаровани.

„Преди 22 години България имаше четирима боксьори на четвъртфиналите. Тази година ние успяхме да класираме за четвъртфиналите четирима състезатели. Не съм много доволен, ние искахме минимум два-три медала“, заяви Арате.

Трима от четиримата ни четвъртфиналисти се обединиха около мнението, че контузиите, противоречивото съдийство и грешки в някои от мачовете са основните причини да не се поздравим с медал.

„Съжалявам, защото бях готов да играя финал в другия поток, в това съм сигурен. Съжалявам, че и ръката ми не бе много в кондиция, но направих каквото можах“, каза Рами Киуан.

Той сподели, че предстои да се установи каква точно е контузията му. "Предполагаме, че е частично разкъсване на мускула, но ще съм сигурен когато отида на ядрено-магнитен резонанс", обясни Киуан.

„По-скоро съм разочарован, тъй като от един и същи съперник допуснах втора загуба и то по същия начин доста равностойно. Просто така се налага, че съдиите се насочват към него, но аз съм сигурен, че с треньорите на националния отбор ще наблегнем повече на подготовката и съм сигурен, че ще дойде и самият момент да го победя“, заяви от своя страна Ергюнал Себахтин.

„Няма смисъл от оправдания. Просто се качих на ринга, дадох всичко от себе си, показах това, което можах и мисля, че даже победих в срещата, но срещу реферите не можеш да се бориш, освен при победа с нокаут. Гоним по-големи цели, целим се за квота на олимпийските игри“, коментира Радослав Росенов.

Той обяви, че ще премине в категория 63 кг, която е олимпийска.

"Аз и преди това съм играл на 63 и половина и съм станал шампион, така че не се притеснявам, ще гледаме да се представям по-добре, и да се върнем от европейските игри с квота" добави Росенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалицията ПП-ДБ поиска изслушването на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров в НС
Коалицията ПП-ДБ поиска изслушването на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров в НС
Филип Филипов: ЦСКА задължително трябва да победи Лудогорец в Разград
Филип Филипов: ЦСКА задължително трябва да победи Лудогорец в Разград