НОВИНИ

Жорди Кайседо спаси ЦСКА от загуба в Кърджали

жорди кайседо спаси цска загува кърджали
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 16.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА пропусна да скъси драстично дистанцията си от лидера Лудогорец, след като завърши наравно 2:2 с Арда (Кърджали) в отложен двубой от 2-ия кръг на първенството.

Домакините откриха резултата на "Арена Арда" в 31-ата минута чрез бившия футболист на "червените" Тонислав Йорданов, който се разписа от дузпа. До наказателния удар се стигна, след като капитанът на ЦСКА Юрген Матай фаулира Спас Делев в наказателното поле и след преразглеждане на ситуацията от ВАР главният рефер Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Зад топката застана Йорданов, който стреля неспасяемо в центъра на вратата.

В добавеното време на първата част съставът на Стойчо Младенов възстанови равенството. Хамза Чатакович центрира в пеналтерията на Арда от фаул, където Жорди Кайседо стреля с глава и върна столичани обратно в мача.

Десетина минути след началото на второто полувреме Иван Коконов отново даде преднина за своя тим с удар от границата на наказателното поле, който свари неподготвен стража Димитър Ефтимов.

Жорди Кайседо донесе точката за гостите от София в последните секунди на мача след нов изстрел с глава.

Във временното класиране ЦСКА е втори с актив от 37 точки, с 5 по-малко от шампиона Лудогорец. Арда пък е 9-и с 22 пункта и на 3 точки от зоната на изпадащите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 общини ще получат над 3 млн. лв. за изграждане на нови детски градини
14 общини ще получат над 3 млн. лв. за изграждане на нови детски градини
Замразиха цените на тока, парното и водата (обобщение)
Замразиха цените на тока, парното и водата (обобщение)