НОВИНИ

Жота стана поредният контузен в Ливърпул

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:28, 14.12.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
жота стана поредният контузен ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма да може да разчита на нападателя Диого Жота през следващите шест до осем седмици заради контузия на португалския национал.

Жота пристигна на "Анфилд" от Уулвърхемптън в края на летния трансферен прозорец срещу 45 милиона паунда и започна ударно в новия си клуб, вкарвайки няколко много важни попадения за "червените"

Португалецът е получил травмата си по време на двубоя срещу Мидтиланд в Шампионската Лига и ще бъде аут от терените поне до края на месец януари според началните прогнози.

"Контузията е по-лоша, отколкото първоначално си мислехме, но по-лека, отколкото след това се притеснявахме. Потенциалните хирурзи го прегледаха и казаха, че не се нуждае от операция, но той ще отсъства известно време. Не знаем колко точно, но около месец и половина или два месеца", обясни Клоп след равенството 1:1 с Фулъм снощи.

Така Жота стана поредният футболист, който се присъединява към лазарета на "мърсисайдци", където са още Върджил ван Дайк, Джо Гомез, Джеймс Милнър, Тиаго Алкантара, Джердан Шакири и Константинос Цимикас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на Бачковския манастир продължава след Нова година
Ремонтът на Бачковския манастир продължава след Нова година
Ръст на безработицата отчетоха във Варна
Ръст на безработицата отчетоха във Варна