НОВИНИ

Жозе Моуриньо: Играчите ми нямат лидерски качества

Рома Жозе Моуриньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 10.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели след поражението на неговия тим с 3:4 от Ювентус, че играчите му нямат лидерски качества.

Причина за изказването му стана фактът, че футболистите му допуснаха загубата в мача от италианското първенство, след като водеха с 3:1.

„Дадоха ми три години, за да подобря този отбор, но за това имам нужда от помощта на клуба. Играчите не притежават лидерски качества, това личи, когато нещо се случва на терена, дори когато става въпрос за съдийски решения. Няма човек със силен характер“, сподели треньорът.

„Ще подсилим състава с двама играчи под наем. Единият от тях е Мейтланд-Найлс, другият е физически здрав халф с характер“, уточни Моуриньо.

„Трябва да излезем от зоната си на комфорт, в която се задоволяваме с шестото или седмото място. За да направим това, казах на момчетата, че трябва да тръгнат в моята посока, а не аз да се движа в тяхната, ако говорим в психологически аспект. Когато се сринахме, почувствах, че не мога да направя нищо", завърши португалският наставник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишен интерес към бустерната доза във ВМА
Повишен интерес към бустерната доза във ВМА
Виляреал и Атлетико Мадрид поделиха точките на „Ла Керамика“
Виляреал и Атлетико Мадрид поделиха точките на „Ла Керамика“