НОВИНИ

Жозе Пезейро е новият селекционер на Нигерия

Нигерия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 16.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалският специалист Жозе Пезейро е новият селекционер на националния футболен отбор на Нигерия, потвърдиха от местната футболна федерация (НФФ).

Той е бивш асистент в Реал (Мадрид), като е ръководил още клубове като Спортинг (Лисабон), Порто, Панатинайкос, Рапид (Букурещ), Ал-Хилал, Ал-Вахда, Ал-Ахли Кайро и Шарджа. Пазейро е бивш селекционер на Саудитска Арабия и последно бе начело на представителния тим на Венецуела.

"Пезейро има широк и разнообразен опит в топ клубове и национални отбори на четири континента – Европа, Азия, Африка и Южна Америка", споделиха от НФФ в свое изявление.

Португалецът ще води "суперорлите" в приятелските срещи с Мексико и Еквадор, като негови асистенти ще бъдат бившите национали на Нигерия Финиди Джордж, Ике Шорунму и Салису Юсуф.

През март нигерийският национален отбор остана без селекционер, след като Огъстин Егуавон и помощниците му загубиха постовете си, защото не успя да се класират страната за Световното първенство в Катар в края на годината.

Егуавон, който е бивш национал на Нигерия, бе назначен временно от НФФ начело на "суперорлите" през декември след уволнението на Гернот Рор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика