НОВИНИ

Жп линията Карнобат - Синдел е затворена за движение

линията карнобат синдел затворена движение
bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 27.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Железопътната линия Карнобат - Синдел е затворена за движение. Пътниците, които пътуват по направление Бургас - Варна, Пловдив - Варна и София - Варна, спират на гарата в Карнобат и оттам се извозват с автобуси до Варна.

Все още не е възстановена контактната мрежа, която беше прекъсната от паднали дървета от ураганния вятър. Екипи от подрайон "Завет" и Карнобат със специализирани машини цяла нощ са правили опити да възстановят щетите по мрежата. Работата им продължава и към този момент. Няма блокирани пътници във влаковете.

Спокойна е обстановката по пътищата в област Бургас. Всички проходи са отворени за движение. Заради ниските температура тази сутрин, които са в интервал между минус 2 и 3 градуса, на Дюлински проход имаше заледени участъци. От областното пътно управление призовават шофьорите да се движат в този пътен участък с повишено внимание.

Проходите "Приморски" от Слъчнев бряг към Обзор и Ришки проход са обработени и свободни за движение. Няма пътни участъци със снегонавявания, каквато беше вчерашната ситуацията. Десетки паднали дървета и натрупан сняг, станаха причина автомобилите да останат блокирани в някои населени места в община Сунгурларе.

Няма данни за снеговалежи в областта, като към момента духа слаб до умерен вятър. Само две села в община Руен са без ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по възстановяване на захранването в засегнатите населени места, като се очаква се до края на дена то да бъде пуснато.

Автор: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време в Гърция нанесе щети в редица райони, сред които полуостров Халкидики
Лошото време в Гърция нанесе щети в редица райони, сред които полуостров Халкидики
Близо 30 училища в Белгия ще бъдат затворени заради бомбени заплахи
Близо 30 училища в Белгия ще бъдат затворени заради бомбени заплахи