НОВИНИ

Жребият е хвърлен: Адриан Андреев срещу Джон Милман, Димитър Кузманов срещу Салваторе Карузо

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:37, 06.11.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис
жребият хвърлен адриан андреев джон милман димитър кузманов салваторе карузо

Стана ясен пълния жребий за основната схема в петото издание на турнира "Sofia Open", който започва в събота на обяд с първите мачове от квалификациите.

Двамата българи, които получиха покани за участие, Адриан Андреев и Димитър Кузманов попаднаха в долната половина на схемата.

Младият талант Андреев ще има за съперник в първия кръг седмия поставен от Австралия, Джон Милман. Милман триумфира преди седмица с титлата от "Астана Оупън", а преди две години игра и на четвъртфинал на Us Open, като по пътя си отстрани и самия Роджър Федерер.

За Адриан, за когото това е трето поредно участие на Sofia Open пък това ще бъде втори пореден двубой срещу представител на Австралия, след като миналата година се изправи срещу Матю Ебдън. Тогава българинът загуби в много оспорван трисетов мач след тайбрек в решителната част.

Рекордьорът на България по победи за купа Дейвис пък Димитър Кузманов беше последния изтеглен тенисист в жребия, което му отреди място в най-долната четвъртина в схемата и мач срещу Салваторе Карузо в първия кръг.

За Мико това ще бъде пето поредно участие в зала "Арена Армеец", като пловдивчанинът все още е в търсене на първата си победа.

В последния момент участие в турнира отказаха Диего Шварцман и Пабло Кареньо-Буста, след като стана ясно, че аржентинецът получава последното осмо място за финалите на ATP в Лондон, които започват в седмицата след турнира в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атентаторът във Виена имал връзки с терористи от Германия и Швейцария
Атентаторът във Виена имал връзки с терористи от Германия и Швейцария
И тази вечер протести в София
И тази вечер протести в София