НОВИНИ

Зидан загатна, че скоро може да се завърне в треньорската професия

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:42, 25.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
зидан загатна скоро върне треньорската професия
Слушай новината

Френската звезда Зинедин Зидан загатна, че много скоро може да се завърне в треньорската професия. Световният шампион с Франция през 1998 г. присъства на откриването на своя восъчна фигура в музея "Гревен" в Париж. Зидан напусна треньорския пост в Реал Мадрид преди 4 години. Под негово ръководство кралският клуб спечели три поредни трофея от Шампионската лига в периода 2016 - 2018 година. Освен това изведе кралския клуб до една титла в Ла Лига, две Суперкупи на Европа, две Суперкупи на Испания и трофея от Световното клубно първенство. 

На въпрос на журналист дали му липсва треньорския костюм, Зидан заяви: "Почакайте още малко. Скоро. Не съм далеч от треньорството отново".

Името на Зидан няколко пъти беше свързвано с треньорския пост в Пари Сен Жермен, но през лятото клубът назначи Кристоф Галтие.

Не е изключено Зидан да стане селекционер на Франция, ако Дидие Дешан реши да се оттегли след Мондиал 2022. Носителят на Златната топка коментира и предстоящото световно първенство. "Трябва да оставим полемиката настрана. Нека футболистите да играят и дано феновете се забавляват достатъчно. Най-важното е представянето на тима в този турнир. Сега не е подходящото време да се говори по други теми и въпроси", каза Зидан.

Защитата на титлата на Франция започва на 22 ноември срещу Австралия, след което "петлите" ще играят срещу Дания и Тунис в група "D" на Мондиал 2022 в Катар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненски лекари спасиха родилка след 25 дни борба за живота ѝ
Варненски лекари спасиха родилка след 25 дни борба за живота ѝ
Съединените щати обвиниха Китай в опит за намеса в американската съдебна система
Съединените щати обвиниха Китай в опит за намеса в американската съдебна система