НОВИНИ

Зинедин Зидан готов отново да поеме Реал Мадрид при две условия

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:42, 27.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
зидан разбра псж
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Френската футболна легенда Зинедин Зидан е готов за трети път в своята треньорска кариера да застане начело на Реал Мадрид, но за да се случи това той е поставил две условия на ръководството на "Кралския клуб".

На първо място Зизу иска отново да работи при "лос бланкос" заедно с кондиционния треньор Грегори Дюпон, който си тръгна заедно с него от Мадрид след края на сезон 2020/21.

Освен това Зидан е заявил желанието си пред управляващите да задържат в състава белгиеца Еден Азар, който беше взет именно при предишния му престой на "Сантяго Бернабеу", но до момента така и не успя да се наложи в тима заради многобройните си контузии.

В момента старши треньор на Реал Мадрид е Карло Анчелоти, но в последно време в пространството витаят слухове, че той може да напусне испанския клуб, за да поеме националния отбор на Бразилия.

Ако на негово място в крайна сметка застане Зинедин Зидан, това ще бъде трети престой за французина начело на Реал, след като беше начело на тима между 2016 и 2018 година и 2019 и 2021 година. Като наставник на "лос бланкос" Зизу спечели на три поредни пъти Шампионската лига (2015/16, 2016/17 и 2017/18), а освен това на два пъти триумфира и в Ла Лига (2016/17 и 2019/20).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж удари лекар в Спешното отделение в Русе
Мъж удари лекар в Спешното отделение в Русе
Хуан Марин дел Потро планира сензационно завръщане на корта
Хуан Марин дел Потро планира сензационно завръщане на корта