НОВИНИ

Златин Георгиев: Дано се намери спонсор и да може да вземем нови играчи

Баскетболистът на Левски твърди, че клубът изпраща успешна година в спортно-технически план

Златин Георгиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:35, 20.12.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистът на Левски Златин Георгиев бе сред уважилите организираната от Националната баскетболна лига (НБЛ) среща между играчи от клубовете и лигата в неформална обстановка в София.

Феновете имаха възможност да се срещнат с баскетболистите в неформална обстановка, да се запознаят и поговорят с тях, да поиграят билярд или джаги, а от лигата планират да продължат с реализирането на инициативата и в други градове. Присъстваха представители на Балкан, Левски, ЦСКА, Рилски спортист и Миньор 2015.

"Мисля, че се получи доста добре. Хубаво е, че се организира такова събитие. Дано стане традиция и да се прави по два-три пъти в годината поне. Хубаво е да се видим с приятели, тъй като ние сме приятели повечето с останалите играчи от НБЛ, а да бъде интересно и за хората, които не ни познават", коментира Георгиев.

Състезателят на Левски твърди, че клубът изпраща успешна година.

"Годината беше доста добре. В спортно-технически план мисля, че беше страхотна за Левски. От три състезания спечелихме две. Но, за съжаление, откъм финансовата част не е много добра. Дано новата 2024 г. да бъде по-добра", заяви баскетболистът по повод изминаващата 2023 г. за отбора на Левски.

Според него столичани се нуждаят от финансова сигурност и нови попълнения.

"Засега нещата продължават така. Водят се разговори с компании. Дано се намери колкото може по-бързо спонсор и да може да вземем един-двама нови играчи, за да можем да се противопоставим повече на другите отбори. Защото така с младите играчи ще се борим, но доста трудно се получава. Видяхте, че като се контузи Лъчо и направихме седем поредни загуби, което е доста тежко, но ще се борим", продължи Златин Георгиев по повод ситуацията при "сините".

Играчът с прякор "Голди" вярва, че младите баскетболисти в отбора се развиват добре.

"Искам да благодаря на хората, че идват да ни гледат. Нормално, имаме 6-7 деца от юношите, които играят в Левски и идват хората да ги гледат, и да се надяваме, че ще продължат и занапред. Те са много добри момчета и като характери, а и доста израснаха в последната година. Ако продължават така, ще станат добри баскетболисти. Просто трябва да продължат в същата насока", каза още Георгиев.

По повод липсата на подходяща зала за баскетбол в столицата, той смята, че зала "Универсиада" може да бъде дом на баскетболните фенове.

"Според мен не е сериозно София да е два милиона и да има мач Левски - ЦСКА, който да се играе в зала "Триадица". За такъв мач от редовния сезон, според мен, трябва да има зала за поне 2-3 хиляди човека, която може да се напълни. Видя се и на финала за Купата на България, когато дойдоха доста хора. Дано като се направи зала "Универсиада" да се дава и за баскетбол да се ползва, и да може такива мачове да се играят там", завърши Златин Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона изпрати 2023 г. с победа над последния в Ла Лига Алмерия
Барселона изпрати 2023 г. с победа над последния в Ла Лига Алмерия
Войната Израел - Хамас: Дипломатически совалки за прекратяване на огъня
Войната Израел - Хамас: Дипломатически совалки за прекратяване на огъня