НОВИНИ

"Златните момичета" от Олимпиадата в Токио се включиха в "Българската Коледа" с благотворителна тренировка

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:35, 11.12.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Българската Коледа
Слушай новината

И златните момичета от Олимпиадата в Токио се включиха в Българската Коледа. Те проведоха благотворителна тренировка с малки гимнастички, а събраните средства ще бъдат преведени за целта на кампанията. В тренировъчната зала, за да поздрави лично диамантените момичета дойде и президентът Румен Радев.

Петте ни олимпийски шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 често се включват в благотворителни инициативи. Казват, че най-силната, според тях, е "Българската Коледа". Защото помага на болни деца и защото е по време на най-светлите християнски празници.

Стефани Кирякова: Надявам се наистина да успеем да ги зарадваме поне малко сега по празниците, когато е най-хубавото време от годината и най-важното е да бъдем с близките си.

Лаура Траатс: Хората правят малко повече добро по Коледа, надяваме се това да продължава през цялата година...Ние решихме да дадем пример с едно добро дело и да организираме тази тренировка.

"Златните момичета" подготвили специални билети за участие в тренировката, а родителите на десетки малки гимнастички и бъдещи звезди ги купили.

Ерика Зафирова: Всъщност те помагат на останалите дечица, които са в нужда, в случая те са дарителите, а ние помагаме каузата да се случи.

Освен билетите, на входа на тренировъчната зала днес имаше кутия за дарения, а на томбола бяха разиграни два особено скъпи за гимнастичките златни медала - от Световната купа в София и в Баку.

Мая Динчева: Дават пример на всички млади какво трябва да правят, как биха могли да помогнат на хората, които имат нужда и в същото време учат нашите деца да бъдат по-добри.

Да подкрепи златните ни гимнастички в залата дойде и президентът Румен Радев.

"Тук съм, за да поздравя нашите невероятни златни момичета за това, че не само са големи шампиони, но и хора с големи сърца", заяви Радев.

Президентът Радев благодари на златните момичетата, че са се включили в инициативата, а на родителите, че възпитават децата си в съпричастност. На малките гимнастички пожела и те да растат с големи, шампионски сърца.

Всички събрани средства - от билети, от дарения и томболата ще бъдат преведени на инициативата "Българската Коледа".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионът Хебър обърна Берое и се изравни по точки с лидерите в класирането
Шампионът Хебър обърна Берое и се изравни по точки с лидерите в класирането
Левски надви Ямбол за шеста поредна победа в НБЛ
Левски надви Ямбол за шеста поредна победа в НБЛ