НОВИНИ

Златните момичета с грандиозен бенефис на 16 декември

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:15, 09.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Художествена гимнастика
златните момичета грандиозен бенефис декември
Слушай новината

Българският ансамбъл по художествена гимнастика, който ни носеше огромна радост през последните пет години, ще сложи окончателно края на своята приказка с грандиозен спектакъл бенефис на 16 декември в столичната зала "Арена Армеец".

Събитието ще бъде организирано от Българската федерация по художествена гимнастика и в него участие ще вземат петте златни медалистки от Олимпийските игри в Токио - Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова.

Освен тях в бенефиса ще се включат още Елена Бинева и Теодора Александрова, които в даден момент бяха част от този ансамбъл, както и индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева, които също прекратиха активните си спортни кариери през последните 12 месеца.

Златните момичета са „Любимците на България“

Грандиозният спектакъл ще се казва "Сън" и ще предложи на зрителите съчетание от музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци.

Подобно събитие беше организирано и след оттеглянето на предишния ансамбъл през 2016 г. Тогава с публиката се сбогуваха бронзовите ни медалистки от Игрите в Рио през 2016 г. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Сиела Норма": Около 400 са допълнителните машини, ще се използват за сервизна дейност
"Сиела Норма": Около 400 са допълнителните машини, ще се използват за сервизна дейност
Голям пожар гори в центъра на София (ВИДЕО И СНИМКИ)
Голям пожар гори в центъра на София (ВИДЕО И СНИМКИ)