НОВИНИ

Значителна облачност в повечето райони днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 09.11.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

След поредното мъгливо утро в почти цялата страна, след обяд видимостта ще се подобрява, но облачността в повечето райони ще остане значителна. Предимно слънчево ще е в планините и в Югозападна България. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са в широки граници - от 9-10° на места в Дунавската равнина, където ще има и по-трайни мъгли до 17-18° в югозападните райони от страната.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през следващото денонощие - мъгливо в ранните часове и с по-често значителна облачност след обяд. През нощта ще бъде почти тихо, а температурите рано сутрин в повечето райони ще са между 1° и 6°, в София - около 4°.

Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - 12°. След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна. Само на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб североизточен вятър.

Температурите в планините утре слабо ще се понижат, но ще остане сравнително топло за началото на ноември. Максималните температури по високите върхове ще са около 3-4°.

В планинските курорти - от 11° до 15°, на Алеко - около 6°. Ще се задържи предимно слънчево. Ще духа умерен източен, по високите части - североизточен вятър.

В югозападната част от Балканите утре ще бъде предимно слънчево, докато над северните и източни райони облачността ще е значителна. От изток ще продължи да прониква по-студен въздух.

В по-голямата част от Европа ще преобладава облачно време. По-значителни валежи ще има над Източното Средиземноморие, но ще вали и във Великобритания и Франция, също и по крайбрежието на Норвегия, а в северните райони на Европейска Русия отново ще вали сняг. На Пиренейския и Апенинския полуостров ще е предимно слънчево.

Облачно и мъгливо ще се задържи времето у нас и в сряда, като на отделни места и ще преръми. В четвъртък в Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и ще намалява, но в Източна ще остане все така облачно. Предимно слънчево ще бъде в петък, с по-значителна ниска облачност или мъгла в източната част от страната. В събота ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. Температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Алън спечели "Шампион на Шампионите"
Марк Алън спечели "Шампион на Шампионите"
ЦСКА реже Левски за отлагането на Вечното дерби
ЦСКА реже Левски за отлагането на Вечното дерби