НОВИНИ

Значителни валежи и вероятност за градушки в средата на новата седмица

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 02.07.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчево ще се задържи до края на деня в източната половина от страната, докато в западната половина ще се развива купеста облачност и на много места там ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще бъде горещо с максимални температури между 30° и 35°, в София – около 29°.

През нощта ще бъде почти тихо, с по-съществена облачност в западните райони от страната, където на отделни места все още ще превалява. А утре валежи се очакват главно в планините от Западна България.

В по-голямата част от страната обаче отново ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб югоизточен вятър, в югоизточните райони – до умерен от североизток. Максималните температури ще са без съществена промяна – между 29° и 34°.

По Черноморието ще се задържи слънчево. Ще духа умерен източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са около 26 - 27°, близки до температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Слънчево ще бъде сутринта и в планините, но още преди обяд в масивите от Западна България ще започне да се заоблачава и до вечерта на много места там се очакват валежи и гръмотевици.

Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са между 20° и 27°.

Слабо захлаждане предстои и на Балканите, но по Адриатическото и Йонийското крайбрежие температурите ще останат необичайно високи. Валежи и гръмотевици ще има след обяд в планините от западната част от полуострова, а в Южна Гърция ще бъде много ветровито.

У нас през новата седмица температурите ще се задържат почти без промяна - в повечето райони максималните ще са между 30° и 35°. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, на места и краткотрайни превалявания. По-съществени валежи и гръмотевични бури, както и условия за градушки, ще има в сряда и четвъртък.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер привлече Хенрих Мхитарян
Интер привлече Хенрих Мхитарян
Корнелия Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги
Корнелия Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги