НОВИНИ

Зверев започна с победа на US Open, Тийм се сбогува с публиката в Ню Йорк

За втория кръг се класира и испанецът Роберто Баутиста Агут.

Станко Димов
от Станко Димов
22:40, 26.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Александър Зверев
Снимка: БТА
Слушай новината

Четвъртият поставен Александър Зверев (Германия) се класира за втория кръг на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. На старта Зверев, финалист в турнира от 2020 г., се наложи над сънародника си и участващ като "щастлив губещ" Максимилиан Мартерер с 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:2 за два часа и 57 минути игра.

Двамата си размениха по един пробив във втория сет, но Мартерер се наложи в тайбрека и изравни, преди Александър Зверев да спечели следващите две части.

13-ият поставен американец Бен Шелтън елиминира австриеца Доминик Тийм след 6:4, 6:2, 6:2. За Тийм, шампион в турнира от 2020 г., това беше последен двубой на US Open. Още преди няколко месеца австриецът сподели, че ще прекрати кариерата си в края на сезона.

„Минаха 10 години, откакто за първи път играх тук. Моментът е специален за мен, защото на този корт постигнах най-големия успех в кариерата си. За съжаление, през 2020 г. не играхме пред публика и не успях да споделя момента с вас. Беше невероятно. Малко съм тъжен, но от друга страна съм изключително щастлив, че имах възможността да изиграя още един двубой на централния корт на US Open“, коментира Тийм в интервюто след двубоя.

За втория кръг се класира и испанецът Роберто Баутиста Агут, надиграл италианеца Лука Нарди със 7:5, 7:6(3), 7:6(5), както и аржентинецът Фрасиско Комесана, който постигна успех над швейцареца Доминик Щрикер след обрат с 4:6, 6:3, 7:6(4), 6:3.

Комесана ще има за съперник Юго Юмбер в следващия етап, а Баутиста Агут ще играе срещу Бен Шелтън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Митов: Не заслужавахме да загубим
Николай Митов: Не заслужавахме да загубим