НОВИНИ

10 души остават за лечение след тежката катастрофа на АМ "Струма"

Късно снощи беше отворен за движение участъка от магистрала "Струма", където стана тежка верижна катастрофа с 30 автомобила. При инцидента мъж загина, а други 13 бяха тежко ранени. Към момента 10 души остават за лечение в болницата в Сандански, като един е с опасност за живота. Най-вероятната причина за инцидента е гъстата мъгла в района.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:22, 06.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Повечето пострадали в катастрофата вече са в стабилно състояние, но са с тежки травми. Трима от тях продължават лечение в болница в Благоевград.

Д-р Димитър Кръстев, анестезиолог: Мъж и жена в стабилно общо състояние - с коремни и гръдни травми и една възрастна жена с фрактура на долни крайници, която е приета в ортопедия.

Продължава работата на следователите за установяване обстоятелствата довели до тежката катастрофа. Според специалисти освен гъстата мъгла, причина за пътния инцидент трябва да се търси и в шофьорите.

Александър Цацев, председател на СБА Благоевград: Винаги, когато се управлява автомобила, независимо при какви условия, водачите са длъжни да се съобразяват най-вече с атмосферните условия и попадайки в намалена видимост независимо дали ще бъде гъста мъгла, дали ще бъде задименост, запрашеност, трябва скоростта да се намали за да може да се реагира адекватно на ситуацията. И най-вече трябва да се спазва едно правило - скоростта трябва да бъде такава, че да можем да спрем на половината от пътя, който виждаме.

В новоизградения участък от магистрала "Струма", където стана катастрофата при село Дамяница, има поставени електронни информационни табла, които обаче не дават информация за мъгла.

Александър Цацев, председател на СБА Благоевград: Мъглата може да е в един участък от 20-30 метра и в следващ участък пътя да е чист, видимостта да е добра, така че няма сигнализация, която да се предупреждава.

Предстои през следващите дни прокуратурата да установи причините за тежкия пътен инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македония подписа протокола за присъединяване към НАТО
Македония подписа протокола за присъединяване към НАТО
Провали се общото събрание на ВиК - Шумен за цената на водата
Провали се общото събрание на ВиК - Шумен за цената на водата