100 000 лева са вложени в ремонта на Женския пазар в София

100 000 лева са инвестирани в приключилия ремонт на Женския пазар между бул. "Сливница" и улица "Св. св. Кирил и Методий", съобщи в Сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на пазари "Възраждане" Драгомир Димитров. С парите са боядисани сергиите, сменени са тентите, осветление и са поставени камери за видеонаблюдение.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
08:06, 13.06.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Другата част на пазара беше ремонтирана през 2014 г.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари "Възраждане": Опитали сме се да запазим спецификата на този пазар, но същевременно да го модернизираме и да го направим по-привлекателен за чужденците, за гостите на столицата и за гражданите на София.

Новото LED осветление ще намали разходите за електричество с една трета, видеокамерите пък ще бъдат свързани с видеоцентър и евентуални престъпления ще могат да се наблюдават от офиса на Трето полицейско управление, който се намира на пазара.

Димитров съобщи, че престъпността на Женския пазар е намаляла значителна и почти няма жалби за чистотата.

Около 800 лв е наемът на сергия на пазара, а заетостта на масите е 84%.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари "Възраждане": Наемите са високи, защото поддържаме много добра търговска среда. Търговците тук печелят от оборота, не от надценките.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наводнения в Китай отнеха живота на 17 души
Наводнения в Китай отнеха живота на 17 души
6840 язовира има в България, 414 са в аварийно състояние
6840 язовира има в България, 414 са в аварийно състояние