НОВИНИ

100 керамични сърца за хората в Хитрино

Малките жестове правят големите промени. В това е убедена художничката София Христозова от Пловдив – герой на рубриката ни „Търси доброто“. Тя е изработила 100 керамични сърца, а парите от продажбата им ще бъдат изпратени на пострадалите от село Хитрино.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
20:05, 20.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Кутията с керамичните сърца е повод посетителите на коледния базар в Пловдив да благодарят на Софи, защото така спонтанно могат да подкрепят хората в Хитрино. От сувенирите си купуваха дори останалите участници в събитието.

Петя Константинова
"Всеки би искал да се чувства съпричастен и да помогне и дори с някакъв толкова мъничък жест бих искала да допринеса да се помогне на тези хора."

В деня на траур Софи следи цял ден новините от Хитрино в ателието си. Подготвя изделия от керамика за предстоящите базари в Пловдив. Собственоръчно направените от нея сърца решава да подари на жителите на пострадалото село.

София Христозова – художник
"Това са дребни пари на фона на разрушенията и всичко, което се е случило. И жертвите – те са безценни, но силно се надявам да се продадат и да помогнат на някой."

Според известен индийски мъдрец почти всичко, което правим, ни се струва незначително, но е важно, че го правим. А инициативата на Софи продължава на базара в квартал „Капана“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин разпореди на тайните служби да засилят мерките за сигурност
Владимир Путин разпореди на тайните служби да засилят мерките за сигурност
Последиците от убийството на руския посланик в Анкара
Последиците от убийството на руския посланик в Анкара