НОВИНИ

14-годишно момиче изработва уникални макети на къщи

14-годишно момиче от София е превърнало дома си в малка работилница. В нея тя създава макети на къщи. Всичко започнало като домашна работа от училище, прераснало в хоби, а вече е мечта за бъдеща професия.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:22, 13.01.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Уютен дом без наем и без сметки за плащане. Без ремонт от съседи в неделя сутрин и без шумни купони. Дом, който можеш да хванеш в ръцете си. И да го преместиш, където пожелаеш. Направен от кутия за обувки, обзаведен с мебели от дървени пръчици, силикон и корк.

Теодора Гаврилова: Повечето неща сама си ги измислям като дизайн, а пък други по някой път гледам и от списание, за да получа някакво вдъхновение.

Вече три години Теодора прекарва свободното си време в изработване на мини-къщи. Всичко непотребно вкъщи използва за дизайн на мебелите - дивани, легла, пейки, шкафове.

Теодора Гаврилова: Баба ме съветваше да ги продам, обаче аз смятам, че след като съм положила толкова усилия и предпочитам да си останат за мен.

Всяка къща е различна. Някои на два етажа, други на три. Някои с веранди, други със скосени тавани. В дома от картон са подредени стара пишеща машина, ръчноизплетени одеала и атрактивни мебели. Ръката й не трепва. С прецизност и търпение изпипва всеки дейтал.

Теодора Гаврилова: Аз изпитвам удоволствие, когато го правя и просто се радвам на такива неща и затова. Пък и за мен е хубав начин да си прекарвам свободното време, вместо каквото и да било друго.

Един ден Теодора се надява хобито й да се превърне в професия. Мечтае да стане архитект, за да може да проектира истински домове. За да доставя на хората още по-голяма радост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите изтребители - между сделката и нуждите
Новите изтребители - между сделката и нуждите
Прощаваме се с един от доайените на българската журналистика - Величко Скорчев
Прощаваме се с един от доайените на българската журналистика - Величко Скорчев