НОВИНИ

Зловещо убийство в Стамболийски

18-годишна жена е заподозряна, че е задушила детето си. Тя е задържана като предстои да ѝ бъде повдигнато обвинение. Майката Гергана има още едно по-малко дете, което отглежда сама.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
17:50, 21.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Социални инспектори също започват проверка по случая. Ако бъде призната за виновна, 18-годишната жена може да получи най тежка присъда - от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Трупът на ненавършилото 2 години момиченце е открит случайно от клошар в близост до полигона на стара военна заглушителна станция. След като подал сигнал на телефон 112, на мястото пристигнали полицейски патрул и криминалисти от Пловдив. При огледа съдебните медици установили, че в устата на детето има чорап, а причина за смъртта е задушаване. Заподозряна за убийството е майката Гергана, а мотивите се изясняват.

Галина Андреева , говорител на Окръжна прокуратура - Пловдив : Не можем да кажем с категоричност какви са били нейните мотиви, най вероятно това е било раздразнение от плач на детето.


;

Гергана живеела от няколко месеца в Стамболийски. Мъжът и е от близкото село Мало Конаре. Съседи твърдят, че са я виждали психически нестабилна и агресивна към детето.

Георги Асенов: Като дава вода да пие, удари я по гърба отзад, такива работи.

Асен Йорданов : Щом не може да го гледа да го беше дала в майчин дом.

Гергана има още едно по-малко дете, което отглежда сама. Социални инспектори също започват проверка по случая. Ако бъде призната за виновна, 18-годишната жена може да получи най тежка присъда - от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресението по егейското крайбрежие е най-силно от близо век (обзор)
Земетресението по егейското крайбрежие е най-силно от близо век (обзор)
Заместник-председателят на ЕК присъства на първата копка на нов лъч на метрото
Заместник-председателят на ЕК присъства на първата копка на нов лъч на метрото