НОВИНИ

Единият от нападателите на АМ „Тракия“ остава в ареста

Пловдивският районен съд остави в ареста 57-годишният Цветан Петров от Ямбол, който е един от нападателите на младия мъж и бременната му приятелка на автомагистрала „Тракия“.

bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 21.07.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Съдът постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ с мотива, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Освен това той е с влязла в сила присъда от 19-и май тази година за друго подобно хулиганско деяние, за което е осъден на две години условно и четири години изпитателен срок.

В деня на инцидента Цветан и брат му Петър пътували от Ямбол за София за предстояща операция на Петър. До инцидента на магистралата се стигнало след като двамата се ядосали, че колата на пострадалия Димитър Атанасов се движела бавно в лявата лента. Препречили пътя му, принудили го да спре и се нахвърлили върху него. Тогава нападнатият Димитър отвърнал на ударите, след което 59-годишният Петър е настанен в „Пирогов“ със счупена челюст и избити зъби.

;

Адвокатът на Цветан Петров отрече, че бременната жена е бита и заяви, че клиентът и брат му първи били нападнати.

Орлин Търновалийски, адвокат на обвиняемия: Така твърди клиентът ми, аз, разбира се, не съм очевидец. Ударен е брат му със счупена челюст. Tой не отрича, че го е съборил на земята. И там вече свидетелите, които впоследствие идват след 10-15 минути виждат, че този, водачът на лекия автомобил „Опел“, е на земята. Факт. Но бременната не е докосвана. Много прекалено. Виждате съдебно-медицинското. Няма ѝ абсолютно нищо. Не е докосвана тая жена. Преекспонират се нещата, за мен необяснимо. Всъщност обяснимо, де. За да бъде задържан.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ ще забранят на свои граждани да посещават Северна Корея
САЩ ще забранят на свои граждани да посещават Северна Корея
Първо заседание на Съвета по сигурността към МС
Първо заседание на Съвета по сигурността към МС