НОВИНИ

Варненски барман прави 2014 коктейла за рекорд на Гинес

Известен барман от Варна ще направи 2014 различни коктейла за 24 часа, с които ще кандидатства за рекорд в Книгата на Гинес.

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 04.02.2014
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Известен барман от Варна ще направи 2014 различни коктейла за 24 часа, с които ще кандидатства за рекорд в Книгата на Гинес. Община Варна е отпуснала 10 хиляди лева, за да могат представителите на Гинес да дойдат в морския град. Първият рекорд за най-голям брой коктейли е поставен преди 12 години - отново от Пенчо Пенчев. Подобрен е от барман в Милано, а после и в Шри Ланка. Barman_1
Пенчо Пенчев - председател на Българската асоциация на барманите: "Реших да не им давам много време да се порадват на този рекорд и да си го върна обратно в България. 2014 коктейла има лека символика с 2014 година и датата на поставяне на самия рекорд 14 март."
Според професионалните стандарти от вземането на поръчката до сервирането на коктейла не трябва да са минали повече от 3 минути. Майсторите в занаята приготвят питиетата и за минута.
Пенчо Пенчев: "По принцип сега има тенденция да се работи със свежи билки и плодове. Някои бармани прибягват до собствено производство горчивки и настройки, които помагат самият коктейл да стане по-оригинален и по-добър."
Специално за зрителите на БНТ Пенчо Пенчев разкри съставките на най-новия си коктейл - джин, ликьор от зелена ябълка, сироп от естрагон, канелена, вода, джинджифил и листенца мента за украса. А за да стане сполучлив е необходимо само въображение.

Автор: Надежда Сутрева, Неделчо Чавдаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
За и Против ваксините за деца
"За" и "Против" ваксините за деца