НОВИНИ

22 деца са настанени в ямболската болница със съмнения за хранително натряване

22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години със съмнения за хранително отравяне са настанени в инфекциозното отделение на ямболската болница.

bnt avatar logo
от БНТ
06:26, 19.11.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

В късния следобед вчера учениците се почувствали зле и били откарани в спешния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. Настанени са в инфекциозното отделение на болницата. Очакват се резултатите от изследванията. Всички деца учат в съседното село Дражево. Храната се доставя чрез кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 ученици от община Тунджа.

След преглед 14 от децата са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение. На всички деца ще бъдат направени изследвания и най- късно в сряда ще бъде ясно каква е причината за неразположението. Всички пострадали деца учат в съседното село Дражево. Храната, която им се предоставя е на принципа на кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 ученици от община Тунджа. В момента представители на здравната инспекция и областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки в училището в Дражево.

Недялка Михайлова, родител: То не ѝ беше лошо като се прибра, добре беше. Минаха 10 минути и почна да повърне и туй беше.
Д-р Валентин Вълчев, Спешна помощ: Няма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези оплаквания. Това е клинична картина на хранително отравяне, но няма нищо драматично на този етап.
Георги Георгиев, кмет на община Тунджа: Най-интересното е че става въпрос само за деца от Хаджидимитрово а тази храна ядат всички деца от община Тунджа. В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, само Хаджидимитровски и нито едно дете от други училища от нашата община които са консумирали същата тази храна днес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Воден режим и за Ловеч
Воден режим и за Ловеч
По-топло от обичайното за сезона и днес
По-топло от обичайното за сезона и днес