НОВИНИ

Избраха директор на болница "Шейново"

След две години без титуляр на поста директор, болница "Шейново" най-накрая официално има нов шеф.

Христина Христова
от Христина Христова
19:36, 10.04.2014
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Това е временно изпълняващият длъжността досега д-р Румен Велев. Другият претендент за поста- д-р Антони Ненов, беше избран за член на съвета на директорите на болницата. Изборът на директор на "Шейново" обаче има богата предистория. В борбата за поста участваше и сестрата на бившия премиер Бойко Борисов- д-р Красимира Иванова.

Интрига кой ще заеме поста директор на "Шейново" днес всъщност нямаше, след като преди дни стана ясно, че временно изпълняващият длъжността- д-р Румен Велев, е спечелил конкурса на Столичната община. Освен д-р Велев, претенденти бяха още д-р Антони Ненов и д-р Красимира Иванова - сестра на експремиера Бойко Борисов. Д-р Иванова обаче сама се отказала и не се явила на последния, трети етап от конкурса, защото загубила доверие в него. Именно заради роднинската връзка между д-р Иванова и лидера на ГЕРБ и съмненията за конфликт на интереси, конкурса реално се проведе от съветници от опозицията, след като всички общинари от ГЕРБ се оттеглиха от комисията.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Това сигурно е единственият пример за това как политическа сила се отказва от участие, за да може всичко да е прозрачно и неукоримо. Мисля, че това беше наистина един прозрачен, обективен конкурс и съжалявам, че д-р Иванова се оттегли обидена, защото тя не заслужава това.
На предишния етап от конкурса, д-р Иванова е имала равен брой точки с д-р Велев и двамата са били класирани на първо място. Ето защо решението й да се откаже, от опозицията определиха като неразбираемо.
Милка Христова - общински съветник от БСП: Мисля, че в един конкурс оценките са теста за представянето на кандидатите. И в този смисъл д-р Иванова няма основание да твърди, че тя е била неточно оценявана или, че нейното роднинско положение е оказало някакво отражение върху оценъчните действия на комисията.
Преди д-р Велев временно директор на Шейново беше и настоящият здравен министър Таня Андреева.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът ще заседава извънредно заради проваленото заседание (ОБЗОР)
Парламентът ще заседава извънредно заради проваленото заседание (ОБЗОР)
Александър Каракачанов: Не ни пази НАТО, а Европейският съюз
Александър Каракачанов: Не ни пази НАТО, а Европейският съюз