НОВИНИ

Българин сред най-добрите в 3D мапинга

Млад българин се нареди след най-добрите в света в новото изкуство 3D мапинг - показването на живи картини в синхрон с музика върху фасади на сгради.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 17.08.2014
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Млад българин се нареди след най-добрите в света в новото изкуство 3D мапинг - показването на живи картини в синхрон с музика върху фасади на сгради. Неговите проекти са гледани от политически лидери, крале и дори шейхове. Марин е на 30 години. Завършва „Информатика и мултимедии" в Германия, където за първи път вижда какво е 3D мапинг.
Marin_PetkovМарин Петков: "Мапинг - това е да се прожектира анимация върху 3D обект и виртуалният свят да се смеси с реалния и така да образува един нов трети свят."
С интересен довод, избира именно тази професия.
Марин Петков: "Като бях малък бях гледал "Блейд", много си мечтаех да убивам дигитално вампири, последствие даже бях и на семинар в Мюнхен на човека, който е правил визуалните ефекти за Блейд, та мечтата ми се сбъдна, вече мога да убивам вампири."
3D_2На 23 август негов спектакъл, посветен на Първата световна война, ще бъде гледан от британското кралско семейство. След това светлинно шоу ще има и в единствената ферма за бизони в Европа, признава Марин. Tой издава и най-голямата си мечта.
3D_1Марин Петков: "Този триъгълник - Министерството, Президентството и Народното събрание, старото Народно събрание, 270 градусова проекция, това би било най-големият като мащаб проект в Европа. -И какво искаш да излъчиш на него? -Историята на България."
Признание в родината не липсва, но и успехите по света много радват, откровен е Марин.
Марин Петков: "Когато хората се радват и това ми е общо взето моето време за щастие, когато накрая има аплодисменти и по някакъв начин съм успял да докосна хората."
Един от пионерите у нас на 3D мапинга продължава с огромна любов и търпение да вплита в едно звук, светлина и добра идея в своите мултимедийни спектакли.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да сместим в бюджета летните ремонти и морето
Как да сместим в бюджета летните ремонти и морето
Кметът на варненския район Младост Христо Христов излиза от ареста срещу 3000 лева
Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов излиза от ареста срещу 3000 лева