НОВИНИ

Преди началото на сериала "В сянка на властта"

Тази вечер, веднага след новините БНТ 1 стартира френския сериал „В сянката на властта" .

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 10.09.2014
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Тази вечер, веднага след новините БНТ 1 стартира френския сериал „В сянката на властта" . Политическият трилър е една от най-новите и успешни европейски продукции и е класиран в топ 10 на успешните сериали през последната година. БНТ избра сериала по време на фестивала „Сери Серис" . Двата сезона ще се излъчват в прайтайма - всяка сряда, от 21 часа. Франция е в шок: президентът е станал жертва на бомбен атентат. Политическият свят е развълнуван: трябва да се проведат предсрочни президентски избори в рамките на следващите тридесет и пет дни. Двама „мъже в сянка" влизат в жестока схватка за политическото наследство на бившия президент. Започват игри за власт, предателство, омраза и любов: това е политически трилър за събития, които се развиват по време на предизборна кампания, в която екипите, които съветват, понякога се оказват  по-силни от политиците, които избираме. Тъкмо тук дистанцията между фикция и действителност се скъсява, а социалната роля на сериалите става по-силна. Тема, която беше коментирана в студиото на „Денят започва с култура":
Давид Вейзман - културен аташе на Франция: "Винаги има риск, когато правиш такъв тип сериал. Това е много важна поредица, защото засяга теми, които рядко се интерпретират в киното. Затова сериалът имаше страхотен успех - 5 милиона зрители, което е страшно много за Франция."
Режисьор на политическия трилър е Фредерик Телие, а в звездния актьорски каст са безспорната Натали Бай и Карол Буке. Заедно с тях ще търсим отговори на въпроси като кой  е в сянката на властта? Какъв е генезисът на полтическия живот? Как изглежда той отвътре? Кога политиците знаят повече отколкото показват и кога правят обратното? Кой дърпа конците на тайната информационна мрежа
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилейно издание на Седмицата на съвременното изкуство в Пловдив
Юбилейно издание на Седмицата на съвременното изкуство в Пловдив
Новата Европейска комисия
Новата Европейска комисия