НОВИНИ

33 нови спортни площадки в София

33 нови площадки за спорт на открито, на които младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време, са изградени в София. Това заяви зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов при откриването на нова площадка в кв. "Изток", на която се проведе и гимнастическо състезание между младежи.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
15:37, 16.03.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Спортът променя съдбата на много младежи. Така се случва и с две момчета, които преди няколко години стават от компютъра и превръщат тренировките на лостове в свое ежедневие. Днес те са състезанителите в клуба на Йордан Йовчев, печелят медали и се готвят за световно първенство.

Радослав Герасимов - състезател от "Стрийт уъркаут България"
"Животът ми напълно се промени. Започнах да излизам с повече хора, запознах се с много приятели, вече всичките ми приятели са спортисти."
Мишел Дойчинов - състезател от "Стрийт уъркаут България"
"Поколението, което идва да се занимава със спорт, защото това е едно от най-добрите действия на един човек. Вместо да се събират по парковете и да купуват алкохол и цигари, по-добре да си прекарат времето с приятели в тренировки.

При откриване на площадката ученици от близките училища се включиха в турнир, който е част от поредица състезания, организирани от Столичната община и клуба по гимнастика на Йордан Йовчев. За да имат условия за тренировки младежите, тепърва предстои изграждане на още площадки.

Тодор Чобанов - зам.-кмет на Столичната община
"Площадки на открито от този тип - планираме да изградим най-малко 12 от този тип и около 20 тенис маси ще бъдат монтирани в различни паркове и зелени пространства."

От 2007 г. Столичната община е инвестирала около 9 милиона лева в развитието на спортна инфраструктура. През следващата година, по случай домакинството на София като Европейската столица на спорта, ще бъде организирано и Държавно първенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етна отново изригна
Етна отново изригна
Христо Бозуков: Помощта за тютюна трябва да бъде изплатена до края на април
Христо Бозуков: Помощта за тютюна трябва да бъде изплатена до края на април