НОВИНИ

Бойко Борисов: Волята е всичко

В студиото на "Панорама" премиерът Бойко Борисов обясни, че операция "Килърите" е подготвяна в продължение на месец - месец и половина, за да може да се съберат максимален брой годни пред съда доказателства. Процесуално следствените действия продължават и в момента. В схемата за съжаление има и хора от властта, заяви още Борисов.

бойко борисов волята всичко
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 23.07.2010
Чете се за: 13:25 мин.
У нас

В студиото на "Панорама" премиерът Бойко Борисов обясни, че операция "Килърите" е подготвяна в продължение на месец - месец и половина, за да може да се съберат максимален брой годни пред съда доказателства. Процесуално следствените действия продължават и в момента. В схемата за съжаление има и хора от властта, заяви още Борисов.

Групата е извършвала поръчкови убийства "но този път се постарахме от поръчителя, включително, до стрелеца, включително".

Бойко Борисов, премиер на Р България:
- Волята е всичко. Има ли политическа воля експертите ще станат по-добри експерти. Слабостите и препоръките ще се отстранят.

Относно доклада на ЕК Борисов заяви, че за първи път има такава толерантност към нас. За първи път има толкова конкретика, тъй като европейските партньори знаят, че каквото бъде посочено като слабост, ще бъде отстранено. Той обясни, че още за зимния междинен доклад правителството ще е готово с всички препоръки.

Борисов каза, че не бива да се радваме, че нашият доклад е по-добър от този на Румъния, защото в условията на криза в тази обвързаност и между отделните държави и чрез банковата система и чрез икономика, финанси не е добре за самите нас съседите ни да не са стабилни.

Премиерът разясни, че правителството е готово да даде промени на всички, които ги пожелаят - МВР, ДАНС, прокурора, "дай Боже и съда".

Българските банки са много стабилни. Това каза Борисов във връзка с приключилия днес европейски стрес-тест на банките.

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РАЗГОВОРА


Водещ Бойко Василев: Започваме с темите от деня. Премиерът Бойко Борисов, с когото имаме днес да сложим точката на едно интервю, което започнахме преди две седмици. Добър вечер.

Бойко Борисов: Добър вечер на вашите зрители.

Водещ: Преди Европейския доклад и газа, защото и затова говорихме миналата седмица, по-миналата седмица да ви попитам за операция „Килърите”. Много интересно...

Бойко Борисов: Все пак не съм главен секретар, макар че за радост и МВР, в лицето на министър Цветанов всеки ден по 20 пъти ме информира за хода, за планирането, правим общи съвещания, така че тази операция около месец-месец и половина я чакахме, но искахме да бъде и в унисон на следващата ни тема – Европейския доклад да се подготвим така, че да съберем максимално добър брой и годни доказателства пред съда. Затова се позабавиха момчетата, но мисля, че се справят добре. Процесуално-следствените действия и в момента продължават. Това, което ми докладва министърът на всеки час е пак оръжия имат, пак хиляди патрони, фалшиви пари, какво ли не още и в схемата има пак, за съжаление хора от властта.

Водещ: Кои?

Бойко Борисов: Утре в 11.00 часа ни е съвещанието и в 12.00 часа ще дадем една пресконференция. Нека оставим за вашите зрители, които ги интересува утре в присъствието на зам.-главният прокурор Бойко Найденов, министър Цветанов, главният секретар, всички, които са участвали в тази операция ще дадем повече подробности, защото в момента те водят следствени действия и се надявам още неща да излезнат. Влезнаха на един адрес в момента преди да тръгна, така че мисля, че нищо няма да стане ако до утре на обяд...

Водещ: Да. Да кажем това, което обаче досега...

Бойко Борисов: Става въпрос за група, която извършва поръчкови убийства, но този път се постарахме от поръчитреля – включително до стрелеца – включително.

Водещ: Знаете ли кого са убили тези килъри?

Бойко Борисов: Знаем естествено. Няма да ги гоним...

Водещ: Ще ги кажете ли сега или утре?

Бойко Борисов: Нека да доработят.

Водещ: Известните имена сред арестуваните – шефът на Федерацията по сумо...

Бойко Борисов: Знаеш, че като кажа „не” е „не”, като кажа „да” е „да”. Миля, че достатъчно казахме.

Водещ: Утре ще чуем.

Бойко Борисов: МВР ми обещаха по-рано тази операция, но в унисон на препоръките и критиките на доклада, както виждате ние стриктно ги спазваме. Затова направихме и такъв екшън план в рамките на 3-4 месеца всички препоръки да бъдат отстранени от нас, от правителството, затова и забавихме тези действия и паралелно с това пак в момента стотици мастър бокси цигари, тонове кафе, какво ли не излиза в Столична дирекция. Просто не ми се иска да вярвам, че толкова престъпни схеми има във всяка една сфера на живота, но виждате. Всеки ден от ДДС до убийства, всеки ден правим операции.

Водещ: Не е много европейска държава такава-една, която има такива работи.

Бойко Борисов: То го има и в другите държави. Виждате в съседните държави, в Европа. Примерно влизат, убиват някой в съда, има го. Просто ние, защото... Освен това в другите държави, може би колегата от Гърция след това може да го питате, такива неща излизат, но ако излезнат някъде на 13 страница с малки буквички, за да си пазят държавите от това, че има такива схеми. Както видяхте онзи ден във Враца – с оризова хартия нанесли върху компютъра фалшива схема, с тази схема преснимали, просто са излъгали Брюксел по един начин, който самите европейски експерти не можаха да схванат точно как са я наложили и са я направили, но ние понеже сега се доказваме пред Европа, доказваме се пред народа и все пак аз истински се надявам, че всичко това ще стресне българина да спре да върши престъпления.

Водещ: Добре. Да видим какво можем да кажем за доклада в момента. Хвалят ви за воля обаче това стига ли? Волята още не е резултат съвсем.

Бойко Борисов: Волята е всичко. Има ли политическа воля експертите ще стават по-добри експерти, слабостите и препоръките ще се отстранят. Освен това виждате, че Европейската комисия (ЕК) се отнася в момента много толерантно към нас. За първи път и в доклада има толкова конкретика. Те знаят, че като ни бъдат посочени, ние веднага ще ги отстраним. Още повече, че голяма част от препоръките вече са в парламента. Ние в рамките на 2-3 месеца и сега във вторник на общото заседание, което ще имаме на Министерски съвет (МС) на Гърция и България в София, преди това един час сме си заделили за нашия МС ще приемем този екшън план, както е модерно да се каже, но всъщност това е един рапорт до г-н Барозу, до президента и ЕК с дати, седмици, месеци от препоръките всички в доклада какво сме извършили, какво ще извършим, така че ние за зимния, междинен доклад ще сме готови с всички препоръки.

Водещ: Хвалят нас или бият един шамар на Румъния?

Бойко Борисов: Не бива да се радваме, че докладът-нашият е по-добър от румънския, защото проблемите в Гърция, проблемите в Румъния, проблемите, които се задават в още няколко европейски страни, те не са хубави. Това, има хубава българска поговорка „Мечката като играе в съседа може да дойде и при теб”. В условията на криза, при тази обвързаност между отделните държави чрез банковата система и чрез икономика, финанси, всичко, виждате канцлера на Австрия и всеки един, вярвайте, е прочел доклада за България. Защо? Това са гаранции за инвеститорите, това са гаранции за тези държави, че корупцията и особено по организираната престъпност тук се работи, както трябва. Те всички ни се радват за тази воля. Другото ще се научи. Този, който не знае, ще научи или ако има слабост, ще я поправи, но аз съм бил главен секретар, когато не е имало политическа воля и знам, че службите се биехме като вода в бряг, има една приказка. Сега всичко, което МВР, ДАНС и прокурора, дай Боже и съда промени, които пожелае, ние сме готови да ги дадем и даваме.

Водещ: Когато ви критикуват чуждите вестници вие се ядосвате и връщате топката в тяхното поле, когато ви хвали Европа или „Уолстрийт джърнал”, вие се радвате и казвате: „това е наше постижение”. Разпознавате ли кога ви хвалят заслужено?

Бойко Борисов: Бихте ли повторили кой ни е похвалил.

Водещ: И „Уолстрийт джърнал”.

Бойко Борисов: Чудесно. И други. А кои ни критикуваха? Във Виена, в Австрия. Само че сега, когато се срещнах с президента, канцлера, вицеканцлера, финансовия министър, министър-председателите, кметовете на най-големите провинции само позитиви.

Водещ: Чакайте.

Бойко Борисов: Само позитиви. Когато сключихме договор за „Горна Арда” с EVN, вече няма критики. Така че много е важно и ние затова и сега в тези поправки, които искаме да направим в законите за медиите е да знаем собствениците, да знаем всички. Нямам предвид ние, имам предвид обществото зад всеки вестник, телевизия, радио кой стои, кой е спонсора, кой е собственика.

Водещ: Ако някой ви критикува кой му плаща?

Бойко Борисов: Разбира се. Или ако ни хвали пак кой му плаща.

Водещ: Това не е ли опасно?

Бойко Борисов: Не помните ли на Станишев съветника в Австрия го хванаха с милион и половина евро за пране на пари. Нали си спомняте? Преди година време. Точно те плащаха срещу нас черната PR кампания, но ги хванаха и ги окаушиха. Все пак аз бих вярвал на канцлера на Австрия, който каза тези добри думи за България на нас, а не на някои издания, колкото и авторитетно да е то.

Водещ: Оттук-нататък ще разказвате ли приказката за добрите полицаи и лошите съдии?

Бойко Борисов: Както виждате много внимателно, аз по-внимателно, защото съм поел ангажимент иначе бих бил много остър. Единственото всъщност, което казах е, че най-критикуваната система в Европейския доклад всъщност само тя ни изви ръцете и получи 13 и 14 заплата – близо 30 млн. лв. в края на миналата година. При този доклад те ако имат чест и достойнство трябва да върнат тези пари, защото в доклада ясно им казаха: „Вие не сте си свършили работата”, но така или иначе ни извиха ръцете, помните какви писма ни писаха. Аз няма да им коментирам тяхната част от доклада. С цялото си уважение към Лазар Груев и всички там – нека да си напишат те едно писмо, както ние до Брюксел, да коментират тези препоръки. Да си изпратят един план до Брюксел какво биха искали да се направи, ако щете, от правителството като независима власт и ние ще го направим. Само да не искат и 15 и 16 заплата, защото всъщност искането за миналата година им беше само това.

Водещ: Ще воювате ли с тях?

Бойко Борисов: Ние не воюваме.

Водещ: Но така излиза от това, което казвате.

Бойко Борисов: Е, в смисъл, правилно ли беше да си искат 13-и 14-а заплата, само те в държавата? Те ли са най-заслужилите, като виждате доклада? Да – не.

Водещ: Добре. По-добре ли ще работите, ако магистратите и чиновниците са уплашени?

Бойко Борисов: Аз искам те да проявяват същата тази отговорност, както всички останали в държавата. Що за безобразие на тези, където са им раздали имоти за социално слаби, на дъщери, внуци, там, к`во ли не, и се правят сега на ощипани, че ... Ами това трябваше веднага да се махне, да се отстрани. Или пък тези, които ги отстрани ВСС си останаха магистрати. Ами, я представете си, Вие сте засвоили някакъв имот на морето и тоя същият съдия, който и той е засвоил Ви гледа делото. Как ще Ви осъди? С кое морално право? Защото съдията не съди само по закон. Той съди и по вътрешно убеждение. Значи, махат го оттам, защото явно не става за съдия, но си остава магистрат. Сиреч, този човек ще ходи с тогата в съда, ще чука с чука и ще осъжда хора на затвор. Правилно ли е?

Водещ: Е, все пак, не е направил нещо незаконно?

Бойко Борисов: А какво е направил? А какво е направил?

Водещ: Е, нещо морално укоримо, да речем.

Бойко Борисов: За морално укоримо аз махнах министър Нанев от раз. Един прекрасен доктор. Шеф на болница, на Лекарския съюз преди това. Съсипах му името и авторитета само, за да няма съмнение в това. За което му се извинявам, но просто нямаше как. Така да постъпват и съдиите. И ще видите веднага в Брюксел, в доклада това ще се отчете. Кое всъщност казвате, че не е незаконно? Да притиснеш кмета със служебното си положение, това е конфликт на интереси, да ти даде евтин имот. Това малко звучи точно като комисионната от 2 милиона лева на Ахмед Доган като мандатоносител за енергийните проекти „Горна Арда”, „Тунджа” и др.

Водещ: Не сте ли всички в една лодка, г-н Борисов?

Бойко Борисов: Кои всички?

Водещ: Магистрати, полицаи, правителство, Вие?

Бойко Борисов: И затова аз искам от тях, молбата ми е да погледнат отговорно. Всяка година в доклада критиките са към съдебната система. И в моето правителство, и в предишното правителство, и при всички. Нека се хванат за ръце и да се оправят. Те да се оправят. Откъде-накъде докладът, който към мен идва, към правителството, към България като държава, излиза по интернет на всички държави по света го четат, за мен ще е задължителен, веднага да се поправя, а те ще кажат: „Нека да не го четат като дявола евангелието”. Ами там ясно е казано – полицията да събира по-годни доказателства. Взехме си бележка, работим. Прокурорите трябва да бъдат по-активни. Борис Велчев излезе, каза – о`кей, така е, правим всичко възможно да се поправим. Ами съдиите да излезнат. Какво им казват там: „Издавате леки присъди”. Колко пъти аз съм им казал, че за незаконно оръжие, за автомати, гранатомети, пистолети, дават условни присъди. Тези хора да не са библиотекари с автомат „Калашников” със заличени номера, те са убийци. Защо му дават условна присъда? Законът му казва до 5 години.

Водещ: Може да са такива доказателствата.

Бойко Борисов: Кое? Нали съм го задържал с автомата със заличените номера, нали Топчагич беше с двата гранатомета. Какви доказателства? Гранатомета му в колата, той вътре. Кое да е по-голямо доказателство? Или автомата му „Калашников” днес му е в къщата и не пуска да влезнат полицаи. За какво му е този автомат? Да бие врабци. Я да видим съдията какво ще отсъди. Този автомат е за убийства. Дай му максимум, дай му 7, дай му 6 години.

Водещ: Да видим. Ние и друг разговор ще имаме, освен ако не искате кратка реплика адвокат Хараламбиев по този въпрос, но много кратко. Едно изречение само.

Хари Хараламбиев: С моите искрени уважения към министър Бойко Борисов. Моето мнение и отношение към Европейския съюз (ЕС) и ЕК съществено се различават от техните констатации. Аз твърдя, че те се държат твърде менторски и от моя гледна точка те искат едва ли не да поставят България под пълно запрещение. България е велика държава.

Бойко Борисов: Аз мога ли да кажа, че не съм съгласен.

Водещ: Да.

Бойко Борисов: Защото за наше най-голямо съжаление българите разбираме само ако отвън ни се налага и се тропа по масата. Защото, когато ние излизаме и говорим за съдебната система или те за полицията, за нас, защото се приемам за полицай, ние какво казваме: „Я да си гледат работата”. Само че, когато ни кажат отвън в МВР се стягаме, ще се стегнат и те. За съжаление ние, хайде нека да напишат нещо за някое правителство в българските вестници, когато пишат и вижте колко медии, да речем в Германия или Франция ако напишат нашите вестници, техните медии ще вземат и ще кажат: „Знаете ли, че в София, в един вестник се дава много лоша оценка примерно на френското правителство”. Знаете ли кога ще го препечатат?

Водещ: Разликата в мащабите е огромна.

Бойко Борисов: Каква е разликата? Европейски държави. Това, което уважаваният г-н адвокат каза. Всички сме равни в Европа, няма големи и малки, всички имаме право на равен глас. Това е ЕС.

Водещ: Вие ще си свършите ли домашното?

Бойко Борисов: Нашата работа си я свършихме.

Водещ: Обществените поръчки, като че ли за първи път се появяват в Европейски доклад.

Бойко Борисов: Веднага променяме закона, веднага нов закон, веднага комисия, веднага всичко, каквото се иска в доклада. Всичко.

Водещ: Юркате чиновниците или сменяте процедурата?

Бойко Борисов: И процедурата, и чиновниците. Всичко.

Водещ: Да не излезе, че за всичко са виновни отделни хора, а просто системата не работи в България?

Бойко Борисов: Променяме системата.

Водещ: Добре.

Бойко Борисов: Законът променя системата. Ето, в момента 19.30 часа българско време завърши този внезапният срес-тест на европейските банки.

Водещ: И какво излезе?

Бойко Борисов: Подробности ще ви даде Иван Искров. Министър Дянков ми го докладва преди да влезна. За радост, тъй като нямам право, а и банковата система не се коментира като банки, само мога да кажа на вашите зрители, че стрес-теста показва, че банковата система в България е стабилна. Нямаме проблем с българските банки. Внезапният европейски...

Водещ: Без подготовка, така ли?

Бойко Борисов: Не. Това е стрес-тест, то самата дума го подсказва, върху всички големи банки в Европа. Големи, малки по пирамидата. Българската банкова система е много стабилна, това казват. Надявам се Иван Искров по-подробно да го разкаже. За инвеститорите имаме... И много важно нещо в Европейския доклад – всички пророкуваха от опозицията, че ще ни привържат с Шенген, нищо подобно. Шенген не е именно заради тази политическа воля ние можем догодина да влезем в Шенген, а не докато има доклад с мерки да не можем да влезем в Шенген.

Водещ: Да ви попитам сега за Русия и газа да довършим и този разговор. От по-миналата седмица. Руският електронен вестник „Свободна преса” казва: „Борисов продаде изгодно своето „да” на руснаците”. След като е имало продажба каква беше сделката? Какво срещу какво?

Бойко Борисов: Работим, както виждате ние нито повтаряхме, както сините ни посрещат с фанфари, нито както червените- говорихме за големи шлемове и какво ли не. С руснаците се работи много прагматично и всеки ден. Това са корпорации, в момента мисля, че „Газпром” е най-голямата в света. Всеки ден много внимателно, защото през годините толкова договори и анексчета към тях са подписани, че не знаеш кога, по каква формула могат да те плъзнат. И аз затова, за да се предпазя от министрите, представителите на „Газпром”, които водят преговорите, чекирам дали премиерът Путин знае това, което сме се разбрали с тях, защото...

Водещ: Вие го проверявате?

Бойко Борисов: Проверявам го. Аз съм мнителен човек и доверие нямам особено в такива преговори.

Водещ: Ето, понеже и аз съм мнителен човек ми се строи преди две седмици като говорихме, че отписвате „Бургас- Александруполис”, а вчера идват руски делегации, говорите си с Путин по телефона и защо вчера така, днес – иначе?
Бойко Борисов: Една ваша колежка-журналистка трябва да ми се извини, за да ми задава следващия въпрос. Ставаше въпрос за пенсиите, че няма да бъдат продължени след 2011 г. и вие сега казвате нещо, за което ще ми се извините за него като ви го припомня. За „Бургас – Александруполис” имаме подписан договор, който има неустойки. Единственият начин, макар е не е много хубаво това публично да се говори, да излезем от договора, да не се строи този петролопровод, защото той не е изгоден на България – опасен е за екологията на България, е международната екологична оценка. Само че, за да започне международната екологична експертиза трябва да се вдигне капитала на дружеството, за да можем трите страни – България-Гърция и Русия да дадем своята вноска там, да платим за това проучване за международната екологична експертиза, а след Мексиканския залив аз съм убеден,ч е никой няма да разреши на буйовете там да станат. Кое е различно от това, което знаете дотук? Да ви чуя сега.

Водещ: Идва руска делегация...

Бойко Борисов: Искате ми да кажа, да излезна утре и да кажа: „Ние излизаме от „Бургас-Александруполис” и да ни надънят неустойките от милиони.

Водещ: Вие почти го казахте преди две седмици.

Бойко Борисов: Аз съм го казал и сега пак им го казвам. Без международна екологична оценка няма да го строим. Аз съм убеден, че никой няма да пусне след тази международна екологична оценка през земите на НАТУРА, които са да мине и буйовете, които са в морето, в това бурно Черно море, особено зимно време, да привързват шланговете за корабите и оттам да източваш петрол. Няма такъв еколог, който да го подпише, но ако излезем днес трябва да платим неустойки. Ще изчакаме да мине международна екологична оценка. Без това 5 млн. евро сме похарчили още с подписването на проекта 10 млн. Ние милиарди сме похарчили ще похарчим няколкостотин милиона още, но ще излезем от проекта грамотно и никой не може да ни се сърди. Нито гръцката страна ще каже:”Защо не го строите?”, нито руската може да каже:”Защо не го строите?”. Не го строим, защото ако се скъса България ще е само потърпевша. Нито Русия ще има проблем, нито Гърция ще има проблем. Сега стана ли ясно?

Водещ: Да, дори и на мен.

Бойко Борисов: Има ли „така”, пък "иначе”, няма нали?

Водещ: Сигурен ли сте, че сделката с Русия е справедлива ако има сделка, разбира се?

Бойко Борисов: Сделка няма. Пак нека да се върнем. Има подписани договори с държавно поета отговорност от предишното правителство – проектът „Белене”. Ако ние не работим по него септември месец трябва да отидем да доплатим първия реактор и да внесем парите за втория, защото има договор. Той е произведен и руснаците на 15 септември ще кажат: „Или си го взимайте, или го плащайте, или каквото искате го правете. Вие сте го поръчали, платили сте 300 млн. евро капаро, ние сме го произвели, сега дайте още 250 млн. евро”. Половин милиард още. С една дума ние се опитваме да намерим европейски инвеститор, дай Боже, двама или трима, които да влязат в този проект и да се опитаме нататък да вървим по него. Затова направихме пътна карта и действаме активно. По „Южен поток” има ли подписан договор? Има. Има ли куп държави накичени на този проект? Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Австрия, Унгария, Хърватия.

Водещ: Италия.

Бойко Борисов: Франция, Италия. А Франция, френското правителство влезе като акционер в дружеството „Южен поток” и изведнъж ние спираме по средата. Защо? Първо – той е изгоден за нас. Имаше един проблем – да мине същото количество газ по българските тръби, които са 100% български на територията на България – 17 млрд. някъде. Уговорихме се – минават. Разликата от 6, проектът „Южен поток” беше за 31 млрд. куб. м. газ, сега се договаряме за 63 млрд. куб. м. газ да минат, което са 500-600 млн. долара на година транзитна такса и нищо не се прави, минава по същият сервитут, където са сегашните тръби. Защо да не го направим?

Водещ: Последен въпрос.

Бойко Борисов: В смисъл какво сме се договорили, но ние тук, вече какво всъщност, за къде беше битката, споровете и от какво се пазим и затова си говорим – махането на посредниците, цената на газа да не отиде по-висока от момента дори да я намалим, за да може зимата топлофикациите и хората да имат топла вода и парно. Затова е битката с тях и затова е тази борба. Да сте ме чули да се похваля с нещо? Не, защото е изключително трудно. Те са свикнали да получават много пари, защото са монополисти. В същото време по „Набуко” сме направили абсолютно всичко – мина през парламента, изпратихме Митко Абаджиев в Австрия като представител наш в „Набуко”, имаме готово финансиране. Тръгне ли „Набуко” ние сме първи.

Водещ: Последен въпрос.

Бойко Борисов: Ето диверсификацията, за която всички говорят. Имаш „Набуко”, имаш „Южен поток”, който тръгне, по-добре и двата да вървят.

Водещ: Накрая. Най-после ще стане ли здравната реформа?

Бойко Борисов: Днес мина Закона за лечебните заведения, което е голям успех, защото е първата крачка, голяма, която направихме за реформата в здравеопазването. Там шест месеца се забавихме, голяма слабост ни е това, но за съжаление мудно действаше министър Нанев. Сега проф. Борисова се справя прекрасно, министър Дянков много добре й помага в това отношение, новият екип, който пратихме от зам.-министри и днес мина Закона за лечебните заведения, което прави здравната карта задължителна, което от 1 септември са ми обещали, че ще тръгне конкурса за електронната карта, с което ще дисциплинираме хората. Всеки ще има електрона карта и като отидеш знаеш – лекуван, нелекуван, спал, неспал в болницата и мисля, че макар и много трудно ще успеем и със здравната реформа.

Водещ: Добре. Това беше последната тема, която затворихме от преди две седмици и тогава говорихме за нея и сега. Благодаря ви за разговора, г-н министър-председател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Гонка с полицията в Добрич: Психично болна румънка не се е подчинила на разпорежданията на униформените
Гонка с полицията в Добрич: Психично болна румънка не се е подчинила на разпорежданията на униформените
10:56, 26.07.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Държавата дава средства за нова лаборатория на Антарктида
Държавата дава средства за нова лаборатория на Антарктида
10:55, 26.07.2024
Чете се за: 01:12 мин.
10-годишно дете е в болница след сблъсък с тротинетка, шофьорът избяга
10-годишно дете е в болница след сблъсък с тротинетка, шофьорът избяга
10:55, 26.07.2024
Чете се за: 01:05 мин.
ВАС насрочи за 2 август делото по жалбата на подуправителя Андрей Гюров
ВАС насрочи за 2 август делото по жалбата на подуправителя Андрей Гюров
10:17, 26.07.2024
Чете се за: 00:47 мин.
Депутатите получиха фототипно издание на първия брой на „Държавен вестник“ по повод 145-ата му годишнина
Депутатите получиха фототипно издание на първия брой на „Държавен вестник“ по повод 145-ата му годишнина
10:13, 26.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Българка от Швейцария вдъхновява деца от Русе по художествена керамика
Българка от Швейцария вдъхновява деца от Русе по художествена керамика
09:58, 26.07.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Пожарът в склада на голяма хранителна верига край Елин Пелин отново е овладян
Пожарът в склада на голяма хранителна верига край Елин Пелин отново е овладян
09:49, 26.07.2024
Чете се за: 00:45 мин.
Човешка грешка е причината за взривовете край Елин Пелин, заяви бившият директор на "Пожарна безопасност и защита на населението"
Човешка грешка е причината за взривовете край Елин Пелин, заяви бившият директор на "Пожарна безопасност и защита на населението"
09:45, 26.07.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Бойко Борисов: Едно време ни вкарваха вътре в такива пожари: кой оцелее - оцелее
Бойко Борисов: Едно време ни вкарваха вътре в такива пожари: кой оцелее - оцелее
09:34, 26.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Вертолет "Кугър" започна облитане над горящите складове в района на Елин Пелин
Вертолет "Кугър" започна облитане над горящите складове в района на Елин Пелин
09:05, 26.07.2024
Чете се за: 01:07 мин.
НА ЖИВО: Парламентът изслушва служебния министър на енергетиката за финансовото състояние на „Мини Марица-изток“
НА ЖИВО: Парламентът изслушва служебния министър на енергетиката за финансовото състояние на „Мини Марица-изток“
09:03, 26.07.2024
Чете се за: 01:20 мин.
Първият, подал сигнал за взривовете: Екипите пристигнаха за около 5-6 минути
Първият, подал сигнал за взривовете: Екипите пристигнаха за около 5-6 минути
08:47, 26.07.2024
Чете се за: 00:55 мин.
Топ 24
Най-четени
Интервю с кмета на Берлин Клаус Воверайт
Интервю с кмета на Берлин Клаус Воверайт
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди