НОВИНИ

Поглед от премиерския кабинет - Румяна Бъчварова

Скандалите не са плод на усилията на правителството. Това заяви в „Панорама" Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на министър-председателя.

поглед премиерския кабинет румяна бъчварова
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 11.02.2011
Чете се за: 12:37 мин.
У нас

Скандалите не са плод на усилията на правителството. Това заяви в „Панорама" Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на министър-председателя. Тя уточни, че скандалите са една среда, в която правителството е принудено да съществува в последния месец и половина. „Това, което се случва в момента е много силен индикатор за процесите, които провокира самото присъствие на ГЕРБ в управлението и досегашната политика", допълни Бъчварова и изтъкна, че дневният ред на правителството не е променен в тази поредица от провокации.

По повод взрива пред вестник „Галерия" Румяна Бъчварова заяви, че това е един много обезпокоителен факт в съвременна, модерна България да бъде поставен тротил пред вратата на една медия. „Това е тревожно, но само по себе си взривът е един много ясен сигнал в цялата поредица от събития срещу правителството и той означава, че тази битка не е случайна срещу правителството и че този, който я води, е готов да стигне до крайни мерки".


СЛЕДВА ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИНТЕРВЮТО:

Водещ Бойко Василев:
Започваме с Румяна Бъчварова, шеф на премиерския кабинет, политическия кабинет на министър-председателя. Добър вечер.

Румяна Бъчварова:
Добър вечер.

Водещ:
Хлъзна ли се това правителство по нанадолнището, отвъд което следват само скандали, г-жо Бъчварова?

Р. Бъчварова:
Скандалите, трябва да направя едно уточнение, не са плод на усилията на правителството. Скандалите са една среда, в която правителството е принудено да съществува в последните месец и половина и може би малко повече. Хлъзване означава неконтролиране на процеса, не бих го нарекла по този начин. Но това, което се случва в момента, не бих могла и да обезценя или да омаловажа, защото то е много силен индикатор за процесите, които провокира самото присъствие на ГЕРБ в управлението и досегашната политика.

Водещ:
Казвате, че хлъзгане не е контролиране на процеса, обаче едновременно с това казвате, че скандалите не са по ваше желание. Тук няма ли противоречие? Силният налага дневен ред, вие защо не успявате?

Р. Бъчварова:
Ами аз не бих казала, че това е дневният ред, това е темата в публичното пространство, със скандалите. Но дневният ред на правителството не е променен в тази поредица от провокации, които има в последно време, и правителството работи по една програма, която е съставена, при много ясен график и с много ясна последователност и цел. В този смисъл хлъзгането е по-скоро на интереса на външната публика по отношение на едни или други информации, които все още се проверяват.

Водещ:
Това, че вчера гърмят вестник, който критикува властта, това за вас означава какво?

Р. Бъчварова:
Ами това е един много обезпокоителен факт - в съвременна модерна България да има тротил, да бъде поставен тротил пред вратата на една медия. Това е безспорен факт и е тревожно. Но сам по себе си взривът от вчера е един много ясен сигнал в цялата поредица от събития, които бяха организирани по отношение на правителството, и той означава, че тази битка не е случайна, срещу правителството, и че този, който я води, е готов да стигне до крайни мерки.

Водещ:
Тоест този, който я води, е сложил бомбата, така ли? Това парламентарната или извънпарламентарната опозиция е?

Р. Бъчварова:
Това изисква наистина малко по-дълъг анализ, който бих могла да направя, надявам се да не отегча зрителите. Но всъщност последните събития, които наблюдаваме, показват как в опита да бъде разрушено едно статукво на управлението, каквото заварихме преди година и малко повече от половина, реакцията, която се получава в момента, е много силна. И начинът, по който тази реакция се изразява, показва кой стои зад нея. Атаката срещу правителството беше започната с едни неясни и нелегитимни средства, каквито са компроматите, неясният източник на информация. Продължава с вкарването на играчи, които нямат достатъчна политическа легитимност, и вчера стигна до този взрив, който показа, че това е прийом, който беше използван от организираната престъпност в годините... преди 2, 3, 4 години, в годините на прехода, нека така да го наречем, и в крайна сметка
е знак за това, че тази битка е наистина много важна за някои хора.

Водещ:
Добре, защо не гърмят на "Дондуков", а гърмят на "Цариградско шосе" тогава?

Р. Бъчварова:
Ами това е нещо като касетъчна бомба. Тая бомба, която беше поставена, този взрив, той трябваше да даде жертви в различни посоки, говоря за политически и морални жертви. От едната страна
се твърди, че едва ли не правителството само е организирало тая акция, от другата страна има подозрение към определени имена. Нека да изчакаме конкретната експертиза, за да видим какво се случва. Но факт е, че това също е преднамерено и трябва да покаже, че наистина демократичните правила в държавата не се спазват. Това е част от сценария, който следва атаката срещу правителството.

Водещ:
Има и една такава теория, едни скандали запушват други. Вие казахте неясен източник на информация. Може би пък искате да запушите съдържанието на тези разговори, които изтекоха.

Р. Бъчварова:
Ами, вижте, аз затова смятам, че има много сериозен умисъл и обмисляне на тоя сюжет, защото той даваше възможност да се правят тълкувания в различни плоскости. От една страна, съдържанието на разговора, от друга страна, начинът, по който се
появиха тези информации. Няма правителството или който и да било близък до правителството интерес да запушва единия скандал с друг или да действа по този начин. Това е ясно. По-скоро това затихване на интензитета на скандала и на неговата атрактивност в момента се освежава от това криминално деяние. Нека не забравяме как започна този скандал. Започна през една медия с един неясен човек, който е занесъл информацията под формата на флашка, с каскет. Неясен, скрит, съзнателно скрит. И тук... аз много съжалявам, че една българска медия се превръща в проводник на тези интереси. Аз по друг начин, предполагам, че и всички останали биха се отнесли към информацията, ако тя беше плод на сериозно журналистическо разследване, зад което стояха имена на журналисти. Не, това, което виждаме, е нещо, което нито една медия не трябва да допуска - да бъде трансмисия на нещо, което самата тя не знае какво е. Не знае какво е лицето или поне не иска да го каже.

Водещ:
Има ли медия по света, която би се отказала да публикува това?

Р. Бъчварова:
Мисля, че всяка една сериозна медия първо ще провери източника на тази информация, защото тази информация става белег за самата медия.

Водещ:
Нищо ли не ви смущава в съдържанието на тези разговори? Още веднъж ви питам.

Р. Бъчварова:
Съдържанието на тези разговори е подбрано по начин, по който трябва да се внуши един или друг извод. И аз мисля, че засегнатите страни имаха възможност и дадоха отговор на това съдържание. Нека не забравяме, че всички тези записи са с една давност около 8 или 9 месеца. Вероятно има разговори след тях, има промяна в обстоятелствата след провеждането на тези разговори, но те не се изнасят. Изнася се точно определена селектирана информация, която се тълкува по начин, който е изгоден на този, който я предоставя.

Водещ:
Докрай ли ще пази премиерът министър Цветанов?

Р. Бъчварова:
Това, което е сигурно - че премиерът няма да действа под натиска на определени сили. И аз мисля, че искането за оставката на министър Цветанов, за пръв път поставено от Алексей Петров, е всъщност опит той да бъде вкаран в една ситуация, в която нито
може да го освободи, ако прецени, нито не може да го освободи. Тоест това е една, общо взето, мъртва хватка и мисля, че през тази дилема в момента се опитва да се омаловажи размерът на тоя скандал. Той е много по-голям, отколкото изисква отговор за оставката на вицепремиера Цветанов. Този скандал е скандал на интереси и скандал на тези сили, които са засегнати от политиката на правителството, което иска да промени статуквото. И още нещо искам да кажа - първото искане за оставката на вицепремиера Цветанов беше направено от Алексей Петров. За съжаление легитимни политически партии 2 седмици след това повтарят това искане, което означава, че дебатът зад... след дебата вървят парламентарни партии. Темата, поставена от външни сили, всъщност се подема и развива и повтаря от партии, които са в парламента и имат много повече... по-разнообразни и по-големи ресурси да изразят своята политическа позиция.

Водещ:
Отдавна сме тук, на този терен. Кажете ми кое поредно правителство казва, че тъмни сили му пречат да си прави реформите? Има ли правителство, което не е казало това нещо?

Р. Бъчварова:
Знаете ли, аз не... може би трябва да ми припомните какво имате предвид или да ми посочите, но нашето правителство не е казвало, че тъмните сили му пречат да проведе реформи.

Водещ:
Неясни сили, сили извън легитимността, сили, свързани с мафията, с организираната престъпност.

Р. Бъчварова:
Такава е структурата на политическия ни живот и на обществото ни в последните 20 години. Политическият модел, който се установи, даде възможност на нелегитимни, неясни интереси и фактори да влияят върху политиката. Това в европейските доклади се формулира като срастване на политическата власт с организираната престъпност. Смисълът на това срастване е през държавата да бъдат източвани ресурси, които да се разпределят над, под или зад законите и по този начин да генерират една успоредна реалност, която влияе върху управлението на държавата. Сега, когато значителна част от тези канали, по които изтичат ресурсите, са спрени, прави се опит да бъдат ограничени по някакъв начин, реакцията е много силна, защото застрашава този модел. Аз затова говоря за промяна на статуквото в управлението.
Легитимната власт срещу нелегитимната власт - това е битката, старата политика срещу новата политика. Така бих определила най-общо тази ситуация.

Водещ:
Така ли е, такава ли е битката, г-н Бисеров, само една кратка реплика.

Христо Бисеров:
А такъв ли е скандалът?

Водещ:
Вие кажете, според вас.

Хр. Бисеров:
Кой е скандалът. За мен скандалът е как работят службите, това излиза...

Водещ:
Тоест и вие не сте шокиран от съдържанието на разговорите?

Хр. Бисеров:
...а не кой подхвърля флашките. Какво работят службите? Искате ли да повдигнем завесата на тайните...

Водещ:
Хайде.

Хр. Бисеров:
...и да кажа нещо от комисията.

Водещ:
Добре, обаче искам само да завършим с г-жа Бъчварова. Кажете само приемате ли това, което тя казва - новото срещу старото? Едно статукво срещу промяната на това статукво.

Хр. Бисеров:
Не, не, няма нищо ново в политиката на ГЕРБ. Популизмът никога не е нещо ново, той е винаги нещо старо, старо, позабравено.

Водещ:
Г-жо Бъчварова?

Р. Бъчварова:
Категорично не съм съгласна с това. Смисълът на усилията и на политиката на ГЕРБ е да промени начина, по който се управлява държавата. И затова скандалът е не в това как работят службите.
Безспорно това е един проблем, свързан с управлението, който има начин да бъде изяснен. Проблемът, който не може да бъде изяснен толкова лесно и ясно и да бъде назован, е кой по този начин си позволява да атакува легитимната власт в държавата. Това е скандалът за нас.

Водещ:
Г-н Бисеров, Христо Бисеров, заместник-председател и на Народното събрание, и на ДПС, развийте вашата теза за това какво знаете вие, което не знаем ние, защото сте били в тази комисия. Какво разбрахте там?

Хр. Бисеров:
Да ви кажа как Ваньо Танов става обект на подслушване.

Водещ:
Как, можете ли да го кажете първо, не откривате нищо, да...

Хр. Бисеров:
...но все пак трябва да се вдига и малко завесата. Защото общите приказки вече започват да потискат усещанията ни за това кое е вярно, кое не е вярно, кои са скандалите. Въз основна на една допълнителна оперативна разработка, присъединена към основната разработка, от 15 реда, по която е казано, че на база на непроверена оперативна информация - не непотвърдена, непроверена оперативна информация за корупционни схеми, които съществуват по принцип, Ваньо Танов трябва да бъде включен в разработването. Източникът на информацията, който е докладвал, е анонимен, няма го в тази записка. Самият оперативен работник, който я е изготвил, оценява информацията като, да не сбъркам термина, с най-ниска степен на достоверност. Съдържанието в тази справка като информация не е свързано с другата, голямата разработка. Ето така Ваньо Танов става обект на разработване.

Водещ:
Кой е виновен според вас за това?

Хр. Бисеров:
Кой е виновен?

Водещ:
Да.

Хр. Бисеров:
Съществува паралелен ред, по който службите работят. Той не е по закон. Те си имат свои правила. Те са си ги изготвили, съставили, те подслушват незаконно. Те докладват информацията незаконно нагоре по нивата, незаконно я укриват от прокуратурата. Те не докладват информация незаконно, те не я снемат на хартиен носител незаконно. Това е незаконно поведение и в крайна сметка отгоре стоят хората, които по закон отговарят за това. Пише го в закона.

Водещ:
Тоест кой, кой? Малките началници или министърът.

Хр. Бисеров:
Министърът на вътрешните работи и шефът на ДАНС осъществяват контрол за законност по прилагане на СРС. Министърът на вътрешните работи и шефът на ДАНС отговарят за изпълнението на Закона за специалните разузнавателни средства.

Водещ:
На кого от тези искате оставката ви?

Хр. Бисеров:
Законът иска оставката.

Водещ:
На кого?

Хр. Бисеров:
На тези, на които е написал. И секторът "Сигурност" се ръководи от определени хора. Секторът "Сигурност" работи по паралелен ред, който не е в рамките на закона, и затова отговорността трябва да се понесе. Всъщност аз не искам обаче да концентрирам отговорността само върху изпълнителната власт.

Р. Бъчварова:
Аз искам да ви задам един въпрос...

Хр. Бисеров:
Отговорността е и в парламента.

Р. Бъчварова:
...когато има възможност.

Водещ:
Да.

Хр. Бисеров:
Отговорността е в парламента, защото парламентът под натиска на изпълнителната власт и най-вече на МВР даде тласък на това, като променихме НПК и като превърнахме специалното разузнавателно средство в самодостатъчност за осъдителна присъда, дотук я докарахме.

Водещ:
Реплика от г-жа...

Р. Бъчварова:
Да, а как, ако приемем, че това, което представихте, вие казвате, че отваряте завесата от това, което сте научили по време на изслушванията, нямаме доказателства, че това е факт, но ако приемем, че има...

Хр. Бисеров:
Това са констатации на комисията.

Р. Бъчварова:
...основания, как това обяснява факта, че информацията изтича?

Хр. Бисеров:
Ето това е...

Р. Бъчварова:
Защо това се случва според вас?

Хр. Бисеров:
Ето... Да, това е фалшивият въпрос. Всъщност това е...

Р. Бъчварова:
Не, аз мисля, че това е истинският.

Хр. Бисеров:
...подвеждащият въпрос. Изтичане на информация има от служби на всички държави. Нас не ни интересува...

Р. Бъчварова:
Ама, тя е...

Хр. Бисеров:
...как изтича информацията.

Р. Бъчварова:
...съзнателно подбрана тая информация.

Хр. Бисеров:
Има си работа... Това е работа на службите. Нас ни интересува как службите се занимават с нас. Това ни интересува. Защото службите създават паралелна власт, обслужват определени министри и накрая министрите стават жертви на службите. Това е истината.

Водещ:
Искам...

Р. Бъчварова:
Г-н Бисеров, мисля, че ще се съгласите с мен, че българската демокрация дава доста възможности за парламентарен контрол на тези служби. Дори да има някакъв проблем, те са под контрола...

Хр. Бисеров:
Вие явно не познавате механизма...

Р. Бъчварова:
...на тези възможности, но самото изтичане и поднасянето им тенденциозно в определена част показва нещо друго.

Хр. Бисеров:
Ако някой върши това, той извършва престъпление. Ако някой го разкрие, ще го осъди, но когато подобни неща вършат държавни служби, мисля, че това е скандалът.

Водещ:
Г-н Бисеров, искам ясно да ви задам въпроса, защото само ДПС не говори за оставки към момента вие го казахте, но така стигнахте докрай. Искате ли оставката на правителството и на някого от правителството? Не случайно ви задавам този въпрос, защото има подозрението, че критикувате само на думи, а всъщност се сговаряте с ГЕРБ.

Хр. Бисеров:
ДПС поиска оставката на министър Цветанов още при скандала в Кърджали, когато беше упражнено полицейско насилие и когато министърът прикри полицейско насилие, защото да прикриеш полицейско насилие е тежко нарушение на закона. Самото полицейско насилие също е нарушение, но прикриването му е още по-тежко, така че позицията на Движението за права и свободи е ясно, позиционно определена и няма място за подобни въпроси.

Водещ:
А сега, в този момент? Вие например шокиран ли сте от съдържанието на разговорите?

Хр. Бисеров:
Да вдигнем ли завесата още малко?

Водещ:
Ами...

Р. Бъчварова:
Това зависи от вашата преценка на важността.

Водещ:
Всеки си отговаря за думите.

Хр. Бисеров:
Както каза главният прокурор, разумното тълкуване на закона трябва да има приоритет.

Водещ:
Да.

Хр. Бисеров:
Аз бих казал, че съществуват писмени доказателства, не данни - доказателства, че в нощта, когато е извършвана митническата проверка, в онази бирена фабрика, са водени шест разговора между лица от най-висшите етажи на държавната власт, шест разговора в нощта. Два от тях са между премиера и шефа на митниците. И шестте разговора са на тема бирената фабрика. Има писмени доказателства.

Р. Бъчварова:
Г-н Бисеров, ние сме в неравностойни позиции, защото вие знаете нещо, което аз не знам.

Хр. Бисеров:
Аз не съм дошъл тук да се състезаваме.

Р. Бъчварова:
Аз коментирам това, което всички знаем.

Хр. Бисеров:
Аз коментирам това, което аз знам.

Р. Бъчварова:
Така че нека да се...

Хр. Бисеров:
Което аз знам и ви го казвам...

Р. Бъчварова:
...придържаме към фактите, които...

Хр. Бисеров:
Факт е обаче, че...

Водещ:
Политическият извод, който правите вие, кой е?

Хр. Бисеров:
Политическият извод, който правим, е, че държавата е в тежка криза. Нали кризата отначало беше икономическа, после стана финансова, сега премина в политическа, сега преминава в... аз не знам как да я определя.

Р. Бъчварова:
След успешен вот на доверие...

Хр. Бисеров:
Само ще си спомня...

Р. Бъчварова:
...не мисля, че има политическа криза.

Хр. Бисеров:
Ами именно. Тези пародийни фарсови изпълнения не могат да заместят липсата на нормален политически живот, защото самата идея, че с вот на доверие може да запушиш правото на опозицията да иска вот на недоверие в следващ период тя не е...

Р. Бъчварова:
Това са правила, които ГЕРБ не е наложила. Те съществуват...

Хр. Бисеров:
Тя е ненормална.

Р. Бъчварова:
...и за предишните правителства. Вотът на 146 депутати аз не бих нарекла пародия.

Водещ:
Г-н Бисеров, ДПС част ли е от тази криза? Не се ли хлъзва ДПС по нанадолнището след всичко това, което Касим Дал каза за тази партия?

Хр. Бисеров:
Не, нещата в ДПС не са се променили, след като...

Водещ:
Хайде де.

Хр. Бисеров:
...Касим Дал каза "да". Кое ви интересува?

Водещ:
Ами след всички тези думи, след мъжките секретарки, след упражняването на властта по един или втори, или трети начин, след думите за досиета всичко в ДПС е наред, така ли?

Хр. Бисеров:
Не, нищо в България не е наред. Не всичко в България е наред, ако искате по-мека формула. В никоя партия всичко не е наред. В ГЕРБ наред ли е?

Р. Бъчварова:
Ами мисля, че е най-наред, отколкото...

Хр. Бисеров:
Тези шестима депутати, независими, защо се заклеха в ГЕРБ? Вие отговор имате ли на този въпрос.

Водещ:
Аз ви питам за Касим Дал, вие викате за шестте депутата.

Хр. Бисеров:
Добре, какво ме питате за Касим Дал?

Водещ:
Може ли ДПС оттук нататък да се измъкне от образа, който този най-близък човек до лидера нарисува на тази партия?

Хр. Бисеров:
ДПС онзи ден поиска среща от БСП, поискаха от НДСВ, поиска Стефан Софиянски, поискаха няколко земеделски организации. Не се грижете, не се кахърете за ДПС.

Водещ:
Не, аз не се притеснявам за никого. Аз само питам.

Хр. Бисеров:
Да, аз ви отговарям. Както казва Рамадан Аталай, Касим Дал се самоизключи. Това е.

Водещ:
Вие ли командвате ДПС в момента?

Хр. Бисеров:
Не. Как?

Водещ:
А кой?

Хр. Бисеров:
Кои вие - ръководството имате предвид?

Водещ:
Да. Кой командва в партията?

Хр. Бисеров:
Ами партийните органи.

Водещ:
А най-главният от...

Хр. Бисеров:
На такъв въпрос какъв отговор да ви дам?

Водещ:
А къде е най-главният от всичките партийни? Той къде го... Той кога ще каже нещо, кога ще говори?

Хр. Бисеров:
Когато иска. Когато реши. Когато прецени, че електоратът, който стои зад тази партия, има нужда и трябва... Вижте какво, политиците не са длъжници... особено когато са в опозиция пред цялото общество изобщо и така и по принцип.

Водещ:
А на само тези, които им гласуват?

Хр. Бисеров:
Не, но преценката е тяхна.

Р. Бъчварова:
Г-н...

Водещ:
Добре.

Хр. Бисеров:
Кое да направят и как да го направят.

Водещ:
Нека да ви питам двамата, ама искам и тук и да попитам и Алекс Алексиев кой печели от тази развихрена ченгеджийница в държавата?

Хр. Бисеров:
Ами, от ченгеджийницата печелят само ченгетата и докато цивилната власт не ги постави под контрол, така ще бъде.

Р. Бъчварова:
Г-жо Бъчварова?

Р. Бъчварова:
Аз исках да попитам г-н Бисеров понеже в ДПС, както той твърди, всичко е наред, има ли отговор ДПС - публичен, ясен за всички, дали се отказва от ролята си да разпределя порциите във властта или изразява готовност да следва законите? Този отговор доста време след изборите не сме го получили.

Водещ:
Нали вие сте на власт?

Р. Бъчварова:
Да, но една партия, в която всичко е наред...

Хр. Бисеров:
Странен въпрос.

Р. Бъчварова:
...трябва да има отговор на този въпрос...

Хр. Бисеров:
Странен въпрос.

Р. Бъчварова:
...и този отговор го дължи на избирателите си и на гражданите. Какво се случва с ДПС между порциите на властта и законността? Ако всичко е наред, тази партия трябва да има такъв отговор.

Хр. Бисеров:
Тази партия няма такъв проблем. Вие сте на власт, вие имате проблем. Редът е ваш.

Р. Бъчварова:
Не, проблемът на ежедневието е друго. Проблемът на състоянието на една политическа партия мисля, че минава през отговор на такива въпроси.

Хр. Бисеров:
Тези въпроси са дадени.

Водещ:
Г-н Алексиев, вие така сте за малко, в Америка живеете и това... по друг въпрос ще говорим след малко, но съветвахте Филип Димитров, както сега Румяна Бъчварова съветва Бойко Борисов.

Алекс Алексиев:
Да.

Водещ:
И сега нещо да ви напомня тук, като идвате, като виждате за какво си говорим тук, какво мислите?

А. Алексиев:
Старата приказка, че историята се повтаря първо като трагедия, второ и като фарс. За съжаление трябва да ви разочаровам, аз не се чувствам компетентен да коментирам вътрешната политика на България, понеже не я следя, но ми е определено...

Водещ:
Ето вижте как се прави в Америка.

А. Алексиев:
...интересно и забавно.

Водещ:
Човек... Да, човек, който не се чувства компетентен за нещо, не говори. При нас е точно обратното понякога.

А. Алексиев:
Може би ще се промени с времето, да се надяваме.

Водещ:
Здравословно ли е толкова много да се говори за тайни служби?

А. Алексиев:
В никакъв случай не е здравословно, защото това показва, че има известна болест в обществото, която трябва да се отстрани.

Водещ:
Как се лекува тази болест, г-н Бисеров и г-жо Бъчварова, за да завършим?

Р. Бъчварова:
С времето и с много усилия мисля, че ние сме тръгнали в тази посока, най-малкото с позицията ни по отношение на разкриване на досиетата на хората, които са принадлежали на бившата Държавна сигурност.

Водещ:
Г-н Бисеров?

Хр. Бисеров:
С върховенство на закона. Това според мен е правилният отговор.

Водещ:
Добре, благодаря ви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Признание за БНТ
Признание за БНТ
22:56, 26.04.2024
Чете се за: 00:32 мин.
Асен Василев: Обществото е разделено на три големи групи и това не е от сега
Асен Василев: Обществото е разделено на три големи групи и това не е от сега
22:24, 26.04.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Недоволство във видинския квартал "Нов път" заради преместени секции за гласуване
Недоволство във видинския квартал "Нов път" заради преместени секции за гласуване
21:04, 26.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Отстраняването ми беше реванш, наказание и ненужна демонстрация, каза Росен Желязков
Отстраняването ми беше реванш, наказание и ненужна демонстрация, каза Росен Желязков
21:02, 26.04.2024
Чете се за: 04:52 мин.
Без повече жестокости в психиатриите: Промените в Закона за здравето гарант за ограничаване на насилието
Без повече жестокости в психиатриите: Промените в Закона за здравето гарант за ограничаване на насилието
20:28, 26.04.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Столичната комисия за финансиране на инвитро процедури не работи
Столичната комисия за финансиране на инвитро процедури не работи
20:24, 26.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Европейската банкова система е устойчива и може да реагира на кризи - пред БНТ говори Доминик Лабуре
Европейската банкова система е устойчива и може да реагира на кризи - пред БНТ говори Доминик Лабуре
19:45, 26.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Кои са новите областни управители, които служебното правителство назначи?
Кои са новите областни управители, които служебното правителство назначи?
19:00, 26.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Къде се забраняват престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в столицата?
Къде се забраняват престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в столицата?
18:47, 26.04.2024
Чете се за: 01:05 мин.
Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас
Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас
18:46, 26.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Комисии започват проверки на пораженията от падналите градушки в Южна България
Комисии започват проверки на пораженията от падналите градушки в Южна България
18:18, 26.04.2024
Чете се за: 04:25 мин.
Политически престрелки: Отношенията между партиите в парламента на прага на изборите
Политически престрелки: Отношенията между партиите в парламента на прага на изборите
18:00, 26.04.2024
Чете се за: 07:52 мин.
Топ 24
Най-четени
Метеорологът и жената от тотото
Метеорологът и жената от тотото
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди