НОВИНИ

Р. Кънев: Вече премиерът носи отговорност за Москов

Националното ръководство на ДСБ реши да снеме политическото доверие от правителството и да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание. Петър Москов остава здравен министър, остава член на партията ,но напуска заместник-председателското място.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 13.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

След петчасово заседание в събота вечерта в Поморие ДСБ излезе от управлението, но остави един свой министър - Петър Москов. От ДСБ изразиха подкрепа за провежданите реформаторски политики от Москов. Тази сутрин обаче в ефира на БНТ лидерът Радан Кънев заяви,че вече премиерът Борисов ще носи отговорност за министър Москов.

"Не можем като опозиционна партия да имаме представител в правителството. Тук въпросът не е дали Петър Москов се приближава към ГЕРБ. Въпросът е друг. Вече той за своите реформи разчита на лоялността и на думата на премиера. Ако с Петър си вярват, могат да свършат добри неща, но това не е работа на ДСБ,каза Кънев в "Денят започва с Георги Любенов".


Самият Петър Москов каза днес, че остава в правителството, за да се избегнат предсрочни избори. Според него решения на ДСБ и на Блока, които могат да дестабилизират управлението, не са добро решение.

"Властта е лостът да променяш настоящето и бъдещето си. Ако тази промяна се случва днес, в края на деня имаш една победа повече и си бутнал нещо напред. Но всяка завоювана позиция от добрите, от свестните, трябва да се отстоява, другото е резигнация", е позицията на здравния министър.

Пред БНР заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов заяви за решението на Москов:

"Няма да хвърлим камък по Петър Москов, макар че заслужава дърво, защото и членовете на партията, и активът й очакваха от него друго действие, а именно да излезе в опозиция".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само по БНТ. Българин е станал свидетел на стрелбата в Батаклан
Само по БНТ. Българин е станал свидетел на стрелбата в Батаклан
За първи път избраха жена за общински съветник в Саудитска Арабия
За първи път избраха жена за общински съветник в Саудитска Арабия