НОВИНИ

В очакване на спектакъла "Властелинът на пръстените"

Хилядите почитатели на "Властелинът на пръстените" са в очакване на спектакъла на 19-ти декември в Арена Армеец. След като миналата година близо 10 хиляди души съпреживяха невероятното съчетание на филм и концерт в "Задругата на пръстена", сега зрителите ще видят втората част от екранизацията на Питър Джаксън - "Двете кули". Специално за концерта у нас пристига Кейтлин Луск - една от любимите певици на композитора Енио Мориконе.

Айше Сали
от Айше Сали
11:47, 13.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
Още

"Властелинът на пръстените" не е просто филм или книга. За последните поколения това е историята, с която са израснали.

Петър Димитров, организатор: "За мен "Властелинът на пръстените" е религия, защото всяка брънка на произведението по такъв начин докосва читателя, зрителя или слушателя, че тя се превръща в част от него.

След големия успех на първия филм-концерт от трилогията, втората част идва в България за още по-грандиозен спектакъл. Музиката от "Двете кули" ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР заедно със смесения и детския радиохор. А Огромните японски барабани тайко и ирландската цигулка са сред нестандартните музикални инструменти, които ще звучат в "Арена Армеец".

Петър Димитров, организатор: "Музиката, изпълнена от над 300 музиканти на сцената, дава наистина невероятен заряд. Тази година очакваме очакваме развитието на историята. И на музиката, музкалната форма, която е много по-динамична. Предвидили сме изключително добре подбран звук и доста по-мащабен от миналата година."

"Властелинът на пръстените" ще ни отведе в магичния си свят на 19 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конституционната криза в Полша се задълбочава
Конституционната криза в Полша се задълбочава
Нестандартна елха от буркани
Нестандартна елха от буркани