НОВИНИ

Нестандартна елха от буркани

Днес в рубриката ни "Зелена Коледа " ще влезем в дома на три приятелки, които с радост отделят часовете след работа за да създадат неповторима празнична атмосфера.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
11:26, 13.12.2015
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Лени е архитект, Стилияна работи в благотворителна фондация. Да си създадеш сам празничния уют е много забавно твърдят те.

Лени: Точно тези малки занимания да си направим сами украсата, да изработим заедно начина ,по който искаме да си украсим дома .Това помага да създадем това коледно настроение.
Стиляна: Лесно е да купим готова украса от магазина, но много по- смислено е да отделим време затова да си направим ние такава сами.

В тази къща традиционна елха няма. Момичетата казват, че най-зеленото което могат да направят е да се откажат от жива или пластмасова елхичка. Обясняват че са впрегнали творческата си енергия да създадат усещането за Коледа по свой начин и повярвайте ми успели са.

Стиляна: Тук можете да видите една конструкция от буркани ,украсени в червено вътре сме поставили свещички, които са един вид лампички.

Момичетата от рано са избрали и подаръците, не обичат лутането по магазините в последния момент. И както се досещате опаковането им също е както те казват - еко.

Лени: Предпочитам да използвам подръчни материали отново, хартии с които вече са ми подарявали подаръци. Водещото е да зарадва някого. Това сам да си го направиш, да го изработиш с твойте си ръце , по някакъв начин показва внимание към човека. Влагаме нещо повече.
Кой знае какви умения не са необходими, важно е желанието твърди Стилияна:
- Тези сърчица ги уших аз преди няколко дни много лесно става просто се изрязва и се зашива , вътре има пух може да се зашие тука връзчица могат да се закачат на елха, или просто да се подарят.

Импровизации, хрумки и много настроение, така момичета се подготвят за празниците. Знаят кой какво умее, затова правенето на меденки е оставено на съквартирантката им Яна. А после трите заедно ще ги украсят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на спектакъла Властелинът на пръстените
В очакване на спектакъла "Властелинът на пръстените"
По-високи такси за паркиране във Варна
По-високи такси за паркиране във Варна