НОВИНИ

Полицията в Пловдив разследва жестокото убийство на семейство Сапунджиеви

Оръжието, с което шофьорът Благой Сапунджиев застреля съпругата и детето си, а после се самоуби, е нерегистриран армейски пистолет „Валтер П 38", съобщиха от полицията. Той е произведен през 30-те години на миналия век, но е бил добре поддържан. Разследващите все още установяват кога и от кого е закупено оръжието, за което никой от роднините не е свидетелствал. Това ще е основната улика, която да подскаже дали тежкото престъпление е било предварително планирано от Сапунджиев.

bnt avatar logo
от ​Росица Колева
17:49, 05.01.2016
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Днес разследващите полицаи са извършили повторен оглед на жилището на семейство Сапунджиеви. Установено е по безспорен начин, че по време на убийствата там не е влизал друг човек, а вратата е била заключена отвътре. Най-вероятно младата жена и момиченцето са били застреляни докато са спели и смъртта им е настъпила мигновено.

комисар Николай Кирков, началник на Криминална полиция - Пловдив: "Огнестрелното оръжие, което е ползвано, е намерено на местопроизшествието - там, където са били телата. След като никой от семейството не е имал законно притежавано оръжие, това оръжие по някакъв начин е попаднало в семейството: дали в мъжа или в жената, това също е предмет на разследването... все още не сме установили кой го е придобил незаконно".

Резултатите от аутопсиите на телата още не са готови. Чакат се и експертизите - химически, балистични и натривките от ръцете на Благой Сапунджиев. Няма данни младото семейство да е имало финансови проблеми или необслужвани кредити, съобщават от полицията. Те са имали възможност да живеят под наем и да карат два автомобила.

;

От няколко месеца обаче съпрузите живеели разделени. Жената не е подавала сигнали в полицията за психически тормоз или други заплахи. Водещият мотив за тежкото престъпление към момента е патологична ревност, за която има събрани свидетелства. Според специалистите подобна ревност е свързана с обсесивно-параноични мисли.

Събка Дякова-Чехович, психолог: "Всичко може да я отключи: жест, поглед, мимика, най-безобидни неща могат да отключат тая психоза. Емоциите стават неконтролируеми, здравият разум се изключва, агресивните импулси взимат своя връх... За съжаление в нашето общество много хора не обръщат внимание на най-важното - на психическото си здраве. Приемат изначално ненормални неща за част от нормата и се стига до такива трагедии".

Разследването има и други възможни версии и мотиви, заявиха от полицията. Криминалистите припомнят и случая отпреди точно три години, когато в същия пловдивски квартал военнослужещият Георги Тепавичаров застреля съпругата и двете си деца и след това се самоуби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цяла смяна митничари от граничния пункт Лесово на съд
Цяла смяна митничари от граничния пункт "Лесово" на съд
Военни водолази ще пазят при хвърлянето на кръста във Варна
Военни водолази ще пазят при хвърлянето на кръста във Варна