НОВИНИ

От БСП ще внесат предложения за промени в изборното законодателство

От БСП ще внесат в парламента предложения за промени в изборното законодателство още следващата седмица. Това обяви лидерът Михаил Миков на първата за годината пресконференция на партията. Според него, практиката е показала редица несъвършенства в изборните правила.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:13, 05.01.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За тази година БСП си поставя за задача да бъде по-настойчива в отстояването на "по-справедливо", по думите им данъчно законодателство. Вниманието им ще бъде насочено главно към борбата с бедността. Смятат, че това е основният проблем на държавата ни. Според Михаил Миков първата седмица на новата година е потвърдила важността на искането им за мерки срещу демографската криза, която вече се била превърнала в демографска катастрофа.

По отношение събитията в ДПС, лидерът на социалистите каза, че не иска да наруши добрия тон и да коментира друга партия. Смята, че ДПС е зряла политическа сила и ще намери своя път в демократичното развитие на страната. Той обаче направи коментар на случващото се от гледна точка на националната сигурност на страната.

Михаил Миков - председател на БСП: "В контекста на поведение на съседна Турция и нейни политици, което надхвърля нормалните приятелски и добросъседски отношения. За поведението на българските политици, избрани от българските граждани, които с действията си, с поведението си не утвърждават националните интереси и националния авторитет на България."

Миков е любопитен да разбере дали след последните събития, ДПС ще се определи по отношение на правителството.


Михаил Миков: "С интерес ще следим по-ясното изчистване на профила на тази партия като опозиционна политическа сила, която представлява интересите на нейните избиратели. Това за нас е все още отворен въпрос."
Миков коментира и случая със спирането на доставките на природен газ от руското дружество "Газпром" за "Овергаз",като заяви че той е бил изкуствено драматизиран.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скачането за кръста в Пловдив - след записване
Скачането за кръста в Пловдив - след записване
 Искър замръзна при Мездра
Искър замръзна при Мездра