НОВИНИ

БСП призова за борба с корупцията по всички нива на властта

БСП ще проведе серия от дискусии в страната, на които ще се обсъдят алтернативни политики на сегашното дясно управление. Една от основните теми ще бъде данъчното облагане, обясни лидерът на партията Михаил Миков. По темата за евентуално разделяне на България и Румъния, относно евромеханизма за наблюдение, Миков заяви, че един от основните проблеми на България е как се спазват законите.

bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 16.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Евентуалното разделяне на България и Румъния относно механизма за наблюдение е оценка за ситуация в страната ни, смята Миков. Добави, че приетият наскоро Закон за обществените поръчки, който според него създава предпоставки за корупция, дава основание за такава оценка. Относно прекратената процедура за автомагистрала "Хемус", Миков заяви, че с интерес ще следи развитието на темата.

Михаил Миков - председател на БСП: "Миналата година станахме свидетели на т.нар. "премиерско вето". Приема закон парламентът, става обществен натиск, премиерът казва няма да се прилага законът, без да се отменя законът. Сега виждаме премиерско прекратяване на обществени поръчки и възлагане на обществени поръчки. Ето за това е оценката на ЕК".


;

Миков не е притеснен от новия проект на доскорошния си съпартиец Георги Кадиев. Не очаква той да донесе сериозни промени в политическия живот на страната.

Михаил Миков: "Политическите проекти нямат дълговечност. Те са като генномодифицираните растения. Не дават плод във времето, карат по една реколта. От медийна гледна точка - това е интересно като генномодифицирания грах или генномодифицирания боб".

БСП категорично подкрепя идеята доклада за фалита на КТБ да бъде разсекретен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина бившият ген. секретар на ООН Бутрос Бутрос Гали
Почина бившият ген. секретар на ООН Бутрос Бутрос Гали
Новините в 100 секунди на 16 февруари
Новините в 100 секунди на 16 февруари