НОВИНИ

​В Банско искат повече полицаи и камери за видеонаблюдение

От кметството в Банско настояват за повече полицейски служители и промяна на категорията на полицейското управление. Причината е, че за последните 15 години курортът е нараснал, а по време на активния ски сезон става 4 пъти по-натоварен. След тежкия инцидент на 8-ми март, при който загина жена мобилна камера ще бъде предоставена на пътните патрули, която ще контролира трафика по натоварените участъци. Предвиждат се още и пътни неравности, а пешеходните пътеки да бъдат със светлинна сигнализация.

bnt avatar logo
от Елена Чимева
17:33, 11.03.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Според кмета на Банско Георги Икономов, в зимния курорт трябва да има поне още 10 полицейски служители и то не само по време на ски сезона, а целогодишно. Заради зачестилите катастрофи в курорта и хилядите туристи проблемът за броя на служителите на реда е поставян многократно от общината пред ръководството на Министерството на вътрешните работи.

Георги Икономов - кмет на община Банско: Вярно е, че командироваме полицаи, но на нас ни трябва по-постоянно присъствие и когато имаме повече патрули по улиците надявам се респекта да бъде по-голям и тези фатални инциденти да намаляват.

Кметът каза още, че очаква и до месец да бъдат приети законови промени, които да дадат възможност туристическите общини да могат да си купят устройства за видеонаблюдение. По думите му, така шофьорите ще се съобразяват дали да карат с висока скорост в населените места.

Георги Икономов: Правят се хубави пътища напоследък бясно се кара по тях почват да стават инциденти в същото време тези пътища да ги как да кажа да ги нарушаваме със "спящи полицаи", да поставяме навсякъде неравности, просто не мисля, че е правилния вариант.
;

- Ами те нашите улици тука са по-тесни, то си е старинен град и на нагъсто населено сега.

- Въпреки това, карат бързо?

Карат бързо карат.

От общината могат да си позволят да закупят 3 камери, всяка на стойност около 20 хиляди лева. Нужда от видеонаблюдение има на околовръстния път в курорта, възловите улици, където се кара бързо, в селата в общината, особено в Места, където често стават катастрофи и загиват хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Картини на Рембранд за 160 милиона евро в Лувъра
Картини на Рембранд за 160 милиона евро в Лувъра
10 катастрофи в Русенско само за денонощие
10 катастрофи в Русенско само за денонощие