НОВИНИ

Русенец осъди Енерго-Про за два пъти начислена сметка

65-годишен русенец успя да осъди енергото два пъти за начислена сметка. Три години по-късно обаче, електроразпределителното дружество отново си иска парите - близо 4 хиляди лева с лихвите. Ако не плати сумата, мъжът е заплашен от съдия изпълнител с опис на имуществото.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
10:15, 24.03.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Семейството на Паун Кирилов се отоплява на твърдо гориво,но плаща по 200 лева ток месечно. Електромерът им е монтиран извън двора на къщата, върху уличния стълб. През 2012 г. обаче от енергото установяват, че той отчита по-малко ток и коригират сметката на абоната на близо 1500 лева за 6 месеца назад. Възрастният мъж твърди, че няма нищо общо с манипулирания електромер, тъй като ключ за него имат само техниците на енергото. Мъжът си потърсил правата в съда.

Паун Кирилов: Съдията пита техния юрист - чия е тази поддръжка - на енергото, кой има ключ за там наши служители, кой трябва да следи за изправността - ами, наш служител и отпадна.

Електроразпределителното дружество обжалва решението на Районния съд в Русе, но Окръжният отново се произнася в полза на Паун Кирилов. След като решил, че сагата вече е приключила, три години по-късно мъжът получава известие, че дължи вече близо 4 хиляди лева на енергото и че съдия изпълнител ще опише имуществото му , ако не се издължи.

Стигнало се дори до запор на колата му. Разплитайки абсурдната ситуация, се оказва, че въпреки решенията на двете съдебни инстанции, енергото отново е завело дело срещу Паун Кирилов. Той обаче твърди, че не е бил уведомен и не е получавал призовка.

Паун Кирилов: За мен не е редовно. Може да кажат той убил човек, не се явил, дай да го осъдим. Имам право на защита. Ние сме парламентарна държава, не сме из джунглата.

От Енерго-Про заявиха, че правят проверка на случая и след това ще излязат с официално становище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОП Човешки ресурси - Защитени жилища за младежи с умствена изостаналост
ОП "Човешки ресурси" - Защитени жилища за младежи с умствена изостаналост
Започва реставрация на Божи гроб в Ерусалим
Започва реставрация на Божи гроб в Ерусалим