НОВИНИ

Две деца пострадаха от взрив на бойлер в Пловдив

Две момичета - на 10 и на 15 години, бяха ранени, след като бойлерът в дома им се взривил около 04:00 ч. тази сутрин в пловдивския квартал Коматево. Децата са с леки наранявания и са под лекарски грижи в Университетската болница "Свети Георги".

bnt avatar logo
от Галена Паскова
10:41, 22.04.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Инцидентът е станал тази сутрин след 3 часа. След взрива на бойлера спящите деца са били затрупани от паднала плоча. Четири пожарни екипа и медици от спешна помощ са се включили в спасяването на децата, продължило повече от час и половина. След като пожарникарите стигнали до децата веднага са били транспортирани в болница. Направени са им пълни изследвания, които са показали, че нямат вътрешни наранявания, а само натъртвания.

Инспектор Цвятко Дешев, Пожарна безопасност и защита на населението - Пловдив: Получихме съобщение за инцидент в къщата зад мен. Оказа се, че най-вероятната причина е неизправност в ел. система и бойлерът е причинил инцидента. Слава Богу, благодарение на нашите бързи действия и намеса, две деца са освободени под развалините и са закарани в лечебното заведение. Нямаме данни да са в тежко състояние. Били са адекватни, когато сме ги спасявали. Тъй като плочата вследствие взрива се е срутила върху детската стая върху техните легла, използвана е специализирана техника, за да се повдигнат тези тежести и да бъдат освободени от мястото на инцидента.
Румяна Корчева, съседка: Аз бях будна от 2 и половина и чух много силен гърмеж. И помислих, че е отгоре, защото отдолу спя, и помислих да не падна гардероба върху децата, да не стана нещо и до сутринта не заспах. Правнучето ми се обади по телефона „Бабо, така и така е станало, на комшиите им е гръмнал бойлерът" и сега отивам до магазина и плача от мъка.

Часове след инцидента бащата, разстроен от случилото се, оглеждаше останките от жилището си.

Ружди, баща на пострадалите деца
"Изгърмял е ей така бойлера май и от там всичко е дошло докато спим. Децата са си здрави.
Имате ли къде да живеете?
- Имаме, имаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай загина при катастрофа на магистрала Тракия
Полицай загина при катастрофа на магистрала "Тракия"
Протести и контрапротести в Македония
Протести и контрапротести в Македония