НОВИНИ

Проверки за безопасни условия на труд в Русе

Опасни условия за живота и здравето на работниците е било всяко второ нарушение, което са установили проверките на русенските инспектори в местните предприятия. Работодателите обаче обвиняват за нарушенията своите подчинени, които не изпълнявали указанията им. Най-често това са били строители, които работели по обектите без каски.

bnt avatar logo
от Венета Николова
06:27, 22.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Нарушенията, които най-често откриват от Инспекцията по труда са липса на лични предпазни средства, необезопасени машини и изкопи, високи нива на запрашеност и шум. Росица Керчева е ръководител на звеното за здравословни и безопасни условия на труд във фирма за производство на чорапи. Обяснява, че в текстилната пробишленост работата с машините вече не крие никакъв риск за работника, тъй като са компютъризирани. Проблемът обаче е шумът.

Росица Керчева: Намален е шумът в диапазон 80-85 децибела работен, но той е на индивидуално, не може цялото помещение да бъде обезопасено, че да е под 80 децибела.

Росица Керчева казва, че на всички работници са осигурени антифони, но те не ги носели.

Росица Керчева: Всеки един търси луфт и начин да не го прави+ те не осъзнават, че е за тяхното здраве.

Представители на производствени предприятия ДНЕС се запознаха с възможностите да кандидатстват за европейски средства за осигуряване на по-добри условия на труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Обществено обсъждане на забраната за носене на бурки в Пазарджик
​Обществено обсъждане на забраната за носене на бурки в Пазарджик
Светът скърби за поп звездата Принс
Светът скърби за поп звездата Принс