НОВИНИ

Поли Генова - на финала на Евровизия!

България се класира за финала на Евровизия. Поли Генова вдигна публиката в Стокхолм на крака с песента си "Ако любовта беше престъпление". Класиралите се за финала бяха обявявани в произволен ред. България беше обявена още трета.

bnt avatar logo
от Р. Белева, М. Кадийска
23:59, 12.05.2016
36904
Чете се за: 01:09 мин.
Още

Песента на Поли Генова "Ако любовта беше престъпление" се пребори със силната конкуренция и остана сред 10-те финалисти от тази вечер. В събота на сцената в Стокхолм ще излязат 26 държави, сред тях - и Поли Генова, за да представи отново България на най-гледаното европейско музикално шоу.

Ето и останалите финалисти:

;

Поли Генова представи България под номер 12 във втория полуфинал на песенния конкурс. Поли изпълни “If love was a crime” в оспорвана конкуренция с още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия.

Вижте представянето на Поли.

;

Вижте клипа, с който представиха Поли.

;

Поли Генова е всестранен талант. Тя се представя еднакво добре както на музикалната, така и на театралната и телевизионна сцена. Една от малкото млади български изпълнители, които успяват с лекота да грабнат сърцата на своите фенове и да поддържат интереса към себе си без да се налага да бъдат пошло скандални заради това. Тя е щура и ексцентрична, но така й отива.

Става любимка на българите още с участието си в детската вокална група Бон-Бон. След това продължава да трупа зрителска любов в Dancing Stars, "И аз го мога", "БГ ТОП 40".

Подплатява таланта и харизмата си с музикално образование като завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“, със специалност кларинет, а после следва режисура в НАТФИЗ.

Истинският успех за нея идва с песента й "На инат", която я изстрелва за участие в конкурса "Евровизия" през 2011 г. в Дюселдорф. Въпреки големите очаквания, песента на Поли не стига до финала на конкурса. За това пък става истински хит у нас.

;;

Поли бе избрана да представя България в Евровизия заради популярността й сред феновете на конкурса и заради блестящото й представяне като водеща на Детската Евровизия през ноември миналата година, която БНТ организира.

И за миг тя не остави публиката да си поеме дъх - води на английски, пее, рапира, танцува и разиграва етюди. Буквално "ни скри шапката" с перформънса "Where is my dress".


;;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поли Генова след успеха: Обичам ви! Много ви благодаря!
Поли Генова след успеха: Обичам ви! Много ви благодаря!
Поли Генова разби публиката в Стокхолм. Как да гласуваме за нея?
Поли Генова разби публиката в Стокхолм. Как да гласуваме за нея?