НОВИНИ

Лятна читалня на открито в Пловдив

Читалня на открито кани деца и родители да бъдат партньори в избора на подходящи книги през лятото. Организаторите препоръчват децата да редуват задължителните книги за следващата учебна година с популярните напоследък забавни поредици или увлекателни романи. На 4-ти, 5-ти и 6-ти юли лятната читалня е до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. А до края на август продължава в Детския отдел на Народна библиотека „Иван Вазов".

bnt avatar logo
от Владислав Севов
08:48, 05.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Много по-често децата водят родителите си в библиотеката, отколкото обратното, споделят от детския отдел на Народна библиотека Иван Вазов. Доброволци от библиотеката напътстват участниците в игрите и в избора на четивата.

Мария Петрова, Народна библиотека „Иван Вазов": Колко по-хубаво е, освен родителя да застане до теб и да почете, да дойде кака или батко и да ти покаже най-интересното от книжката.

Пътуването в една книга понякога е приключение, сравнимо с това, което преживяват класически герои като Том Сойер или нови любимци като Хари Потър.

Бранимир Величков: Харесва ми, че Том Сойер е голям беладжия и все му хрумват някакви странни идеи.

БНТ: А какво, според теб, е философският камък?

Александър Личев: Ами някакъв камък, още не съм стигнал до тази част.

Някои хора за жалост цял живот не откриват своя философски камък. Но хубавата книга е най-доброто място да бъде търсен, уверени са участниците в Лятната читалня в Плловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът е свикал извънредно заседание на съвета по сигурността
Премиерът е свикал извънредно заседание на съвета по сигурността
ЕС дава още три седмици на Испания и Португалия, за да избегнат санкциите
ЕС дава още три седмици на Испания и Португалия, за да избегнат санкциите