НОВИНИ

Нови 7 задържани заради стрелбата в Слънчев бряг

Още седем души са задържани, а четирима се издирват заради стрелбата в Слънчев преди седмици, при която бяха ранени Димитър Желязков и негов бодигард, а друг охранител бе убит. От прокуратурата уточниха, че случаят се поема от Спецпрокуратурата, която разследва действията на организирана престъпна група. Днес в курортния комплекс бе направена частична възстановка на престрелката от 8-ми юни. А снощи Димитър Желязков бе преместен по спешност от Бургас в столична болница.

Николай Минков
от Николай Минков
19:30, 28.06.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Пред погледа на слисани летовници, тежко въоръжени полицаи нахлуха днес сутринта в заведението Форю в Слънчев Бряг. Същото, в което на 8-ми юни беше прострелян Димитър Желязков. Така започна възстановката на случилото се в злополучната нощ.

Възпроизведени бяха само действията на групата на Божидар Кузманов - Кравата, която във вечерта на престрелката е била в ресторанта. За следствения експеримент се очакваше да бъдат доведени и Тодор Славов, Георги Иванчев и Радослав Димитров, но това не се случи. И тримата са обвиняеми за стрелбата по Очите, а според прокуратурата Славов е убил гарда на Митьо Очите Сашо Японеца.

Заради тежък урологичен проблем пък Желязков беше преместен късно снощи, по искане на близките му, от бургаската болница, в София.

"Близо 10 часа е прекарал Димитър Желязков в болницата по онкология. Той е бил приет в 2 часа след полунощ и е бил изписан около 12 часа днес по обяд".

От болницата уточниха, че предварително е било уговорено да му бъде направена урологична операция, но състоянието му се влошило,и това наложило преместването му.

Д-р Валентин Ангелов - директор на "Специализирана болница за онкологично лечение": По-подходящо за него е лечебно заведение, което е с многопрофилна дейност, а ние сме специализирана болница по онкология.

Близките решават той да бъде преведен в друго лечебно заведение и в момента той не се намира на територията на нашата болница.

След дълго търсене на подходящо лечебно заведение Желязков бе настанен в частна болница.

От МВР лаконично обясниха, че транспортирането на Желязков е съгласувано с прокуратурата.

Христо Терзийски - директор на ДНСП: Всички действия, които предприема министерството са съответно съгласувани със съответните наблюдаващи прокурори от съответната прокуратура.

До момента полицията и прокуратурата, са извършили над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания. От държавното обвинение съобщиха, че в момента спецпрокурорите преценяват мотивите, с които ще повдигнат обвинения на задържаните днес седем души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският съюз след развода - а сега, накъде?
Европейският съюз след развода - а сега, накъде?
Ученици от Пловдив представиха спектакъл на италиански
Ученици от Пловдив представиха спектакъл на италиански