НОВИНИ

Деца от Кюстендил на "Space Camp Turkey"

Четири деца от Кюстендил ще посетят космическия център за обучение "Space Camp Turkey" в град Измир, Турция. Децата са получили покана за обучение в космическия център след проведен конкурс за есе на космическа тематика, в който участниците разкриват мечтите и представите си за Вселената. Всички одобрени деца са възпитаници на 5-о ОУ „Христо Ботев“ в Кюстендил.

bnt avatar logo
от Любка Наумова
18:00, 28.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Аннабел Велева, Вейсан Добринишки, Станислав Станиславов и Владимир Стоилков ще имат възможност да облекат костюми за астронавти, да тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти и да изпробват движенията в безтегловна среда. Одобрените деца ще получат стипендия в размер на 25% от стойността на обучението, което струва 1220 долара. За да се събере обаче цялата сума, от училището разчитат на дарения.

Искра Владимирова - Директор на ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил: „Бих се обърнала към всеки, който може да помогне - да ни помогне. Защото все още не сме събрали цялата сума.“

"Space Camp Turkey" e център за обучение. Той е създаден по модел на NASA през 2000 година.

Искра Владимирова - Директор на ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил: „Това е международна космическа програма, където се предлага обучение в реални ситуации и реални условия.“

След преминат през обучителния курс участниците ще получат сертификати, които се ценят високо в училищата и университети в много държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията задържа втория извършител на грабежа в София
Полицията задържа втория извършител на грабежа в София
Нови арести по време на възстановката на престрелката в Слънчев бряг
Нови арести по време на възстановката на престрелката в "Слънчев бряг"