НОВИНИ

Американски лекар представи метода „хиропрактика” в Русе

Американски лекар представи метода „хиропрактика” за лечение на гръбначни изкривявания в Русе. Д-р Марк Бери изнесе лекция за новия безоперативен метод пред русенски студенти, изучаващи ерго- и физиотерапия. След София, Русе е първият град в страната, в който специалистът се срещна и с лекари, за да обменят опит и да обсъдят как „хиропрактиката” може да намери приложение и в университетската болница в града.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
17:01, 28.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Хиропрактиката е алтернативен метод за лечение на сколиоза и други гръбначни изкривявания – без оперативна намеса и без медикаменти. Акцентът е не върху премахването на болката, а причините за нея, като се разчита на модерна апаратура, познанията на лекаря и на самия организъм.

Д-р Марк Бери: „Ние работим с физиологията на отделните части, като например дисковете в гръбначния стълб. Използвайки тази уникална апаратура, всъщност подпомагаме подхранването и хидратирането му. Имаме оборудване, което помага хранителните вещества да се върнат към нарушения диск, с което се увеличава гъвкавостта на гръбначния стълб. Това е важно за стойката. Лекарят използва ръцете си, инструменти, специални маси, на които се поставя пациента, за да се изправи гръбначният стълб.”

В столицата вече работи американска клиника за лечение на гръбначни изкривявания по метода „хиропрактика”. Д-р Марк Бери се ангажира да предаде опита си и на русенските студенти и специалисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратиха досъдебното производство срещу граничаря, прострелял бежанец
Прекратиха досъдебното производство срещу граничаря, прострелял бежанец
Новият посланик на България в САЩ връчи акредитивните си писма на Барак Обама
Новият посланик на България в САЩ връчи акредитивните си писма на Барак Обама