НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на младежа, който вчера намушка свой съученик

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на Кристиян Стефанов - ученик в 23-то училище "Фредерик Жолио Кюри", който вчера рани с нож в крака свой съученик.

bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 28.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

16-годишният Кристиян е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото по закон наказание е затвор до три години. На Кристиян Стефанов е определена мярка за неотклонение надзор от инспектор от детска педагогическа стая.

За контрола в училищата и видеонаблюдението - вижте коментарите на заместник образователния министър и кмета на София.

Диян Стаматов, зам.-министър на образованието: "Българските училища наистина са разграден двор. В тях може да влезе всеки, по всяко време и за голяма съжаление да внесе какво ли не. В нашата страна не е традиция да се проверява какво носят учениците в раниците си. Заради отделни случай не трябва да се хвърляме в другата крайност, в която да проверяваме всичко, което носят учениците. Да, за голямо съжаление през последните години много от тях, след 13, 14-годишна възраст носят различни средства за самоотбрана. Но тук ролята на превенцията на класния ръководител, е изключително важна".

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община: В над половината училища и детски градини в София има изградена система за видео наблюдение. Между другото 23-то училище беше едно от първите, в които има такава система...Ние продължаваме с инвестициите във видео наблюдение. Тази година продължаваме в няколко столични района, отново детски градини и училища, но темата за агресията сред младите хора не трябва да се забравя. Аз я поставям на всеки форум, някакси след това се забравя, защото това са децата, които дали в училище, дали извън училище, дали в парка или в квартала, имат подобно поведение с тях трябва да се работи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никол Шерцингер отново стана интернет сензация
Никол Шерцингер отново стана интернет сензация
Европейският парламент поиска незабавно излизане на Великобритания от ЕС
Европейският парламент поиска незабавно излизане на Великобритания от ЕС