НОВИНИ

Спор в НС за българска кандидатура за пост в ООН

Няма българска кандидатура за висок ръководен пост, постъпила в Секретариата на ООН. Това коментира министърът на външните работи в оставка Даниел Митов. Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита Митов дали е вярна информацията в грама, изпратена до постоянния представител на България в ООН Георги Панайотов, че външно министерство е представило българска кандидатура да висок ръководен пост в Секретариата на ООН.

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 14.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП лява България": На 9 декември 2016 външно министерство е изпратило екстрена грама със следното съдържание: Министерство на външните работи взе решение да представи българска кандидатура за висок ръководен пост в секретариата на ООН. Вярна ли е информацията, която се разпространява из международни източници, че отново става въпрос за Кристалина Георгиева, която трябва да заеме поста ръководител на ПроООН.
Даниел Митов - министър на външните работи в оставка: Тези текстове влизат във сила тогава, когато се представят в Секретариата на ООН. Ами ако съм го спрял, ами ако съм го спрял. Ако има нещо, което българската публика трябва да знае, ще го кажем. А не БСП да се обясняват и да четат грами на външно министерство, както дяволът чете евангелието. Казвам много ясно - няма представена такава кандидатура. Кристалина Георгиева няма нищо общо, тя става изпълнителен директор на Световната банка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ създадоха фонд за Хитрино
ГЕРБ създадоха фонд за Хитрино
Ваканцията на депутатите ще е от 23 декември до 6 януари включително
Ваканцията на депутатите ще е от 23 декември до 6 януари включително