НОВИНИ

Румен Христов: Получихме подкрепата на ПФ за евентуална тройна коалиция с ГЕРБ

Получихме вече категоричната подкрепа на ПФ за евентуална тройна коалиция с ГЕРБ, заяви депутатът от РБ Румен Христов в студиото на "Денят започва".Шансовете за съставяне на правителство не са големи, но знаем какво предстои, затова искаме да извървим пътя до край, добави той.

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 14.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Христов коментира, че правителството на РБ може да бъде реализирано само с активното участие на ГЕРБ, т.е. излъчването на министър-председател от тяхна страна. Разговорите ще бъдат проведени най-късно в понеделник.

Връченият мандат не е проучвателен, РБ разполага с една седмица да номинират министър-председател. Ако такъв бъде номиниран, тогава с указ на президента се възлага проучвателен мандат на министър-председателя. Той в 7-дневен срок трябва да предложи конструкция и състав на правителство.

Ако има предложен кандидат за премиер и се стигне до обединяване на трите партии, то тогава лидерите на партиите ще направят компромиси спрямо различията си за разпределение на бюджета. По-добре е да има правителство, от колкото да има избори, отбеляза още Румен Христов.

Вижте целия разговор с Румен Христов във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуацията в Алепо може да бъде отложена до четвъртък
Евакуацията в Алепо може да бъде отложена до четвъртък
​Евакуацията на цивилните в Алепо се бави
​Евакуацията на цивилните в Алепо се бави